Близо 6000 души в Русия крепят режима на Путин според

...
Близо 6000 души в Русия крепят режима на Путин според
Коментари Харесай

6000 души в Русия крепят режима на Путин

Близо 6000 души в Русия крепят режима на Путин съгласно лист, направен от Фонда за битка с корупцията, ръководен от изпратения в лагер опозиционер Алексей Навални, предава БНР. 

Това стана ясно на брифинг на дясната ръка на Навални Леонид Волков и евродепутатите от " Обнови Европа " Ги Верхофстад и Пятрас Аущрявичюс в Страсбург.

Верхофстад счита, че всички те би трябвало да попаднат под ударите на европейските наказания, защото, по думите му, би трябвало да се удари гръбнакът на режима, а в него влизат много повече хора от няколкостотин олигарси.

Волков разясни, че с изключение на хора на високо равнище там има и много лица на приблизително, които ще бъдат по-потърпевши. Според него, в случай че един олигарх е откраднал 5 милиарда евро и му забранят да влиза в Европейски Съюз, той ще отлети със самолета си на Сейшелските острови и ще реалокира яхтата си там.

В същото време тези на междинното равнище са откраднали " единствено " 5 милиона евро и не могат да си разрешат повече от вила в Западна Европа и университети за децата си там.

Евродепутатът Аущрявичюс счита, че в Европейски Съюз би трябвало да бъде направен " лист на срама ", в който да бъдат включени западни поддръжници на Путин.

Той назова измежду тях някогашния немски канцлер Герхард Шрьодер, който сега оглавява Надзорния съвет на съветския държавен колос " Роснефт “,  както и Комитета на акционерите на тръбопровода " Северен поток “, а също и австрийската външна министърка Карин Кнайсъл, на чиято женитба Путин бе посетител.

Очаква се на следващия ден Европейската комисия да разгласи пред Европарламента новия шести пакет наказания против Русия.

Те ще включват цялостно ембарго върху съветския нефт с временен интервал до края на годината.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР