Близо 60 български треньори се запознаха със системата за Контрол

...
Близо 60 български треньори се запознаха със системата за Контрол
Коментари Харесай

Близо 60 български треньори се запознаха със системата за контрол и оценка на физическото развитие и специфичната работоспособност на подрастващите

Близо 60 български треньори се срещнаха със системата за " Контрол и оценка на физическото развиване и характерната продуктивност на подрастващи баскетболисти и баскетболисти до 12, до 14 и до 16 години ". Лекциите се организираха в Ямбол, Русе и София, като максимален беше ползата в столицата.

Спортно-педагогическите проби бяха демонстрирани от екипа на БФБаскетбол и доцент Мариана Борукова, лекар на науките във факултет " Педагогика ". Катедра Баскетбол, волейбол, хандбал на НСА " Васил Левски " и с присъединяване на треньори, състезателки и състезатели от баскетболните клубове от съответните райони - Загоре, Родопи и Добруджа, Мизия, Витоша и София Област.

С помощта на създадената Комплексна система, ще се даде опция на треньорите за нов метод при подбора и селекцията на млади играчи, както и за по-ефективно ръководство на учебно-тренировъчния развой. Към системата е основана и нормативна база, която разрешава оценяването на резултатите от тестванията за характерна продуктивност на подрастващи девойки и момчета във възрастов аспект и обезпечава богата информация за положението им.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР