Близо 50 точки ще обсъждат на третото си редовно заседание

...
Близо 50 точки ще обсъждат на третото си редовно заседание
Коментари Харесай

Общината ще подпомогне финансово семействата, чиито домове пострадаха при пожар в Стара Загора

Близо 50 точки ще разискват на третото си постоянно съвещание общинските съветници в Общински съвет Стара Загора. Това съобщи на конференция ръководителят Ивета Лазарова, цитиразна от Българска телеграфна агенция.

То ще се състои на 7 декември от 9:00 часа в зала „ П. Р. Славейков “. 

В дневния ред като изключителни точки ще бъдат импортирани за разглеждане оферти за финансово подкрепяне на фамилиите, които пострадаха при пожар в жилищна кооперация.

„ Пожарът унищожи цялото покривно пространство на жилищната кооперация, а от тоновете вода, която се изля за потушаване на пламъците, пострадаха всички жилища от първия до последния етаж “, уточни Лазарова.

До момента са подадени пет заявки от живущи в потърпевшата постройка.

По време на брифинга стана ясно, че локалната администрация ще изтегли от дневния ред три точки, касаещи продажба на общински жилища. Причината е, че следва да бъде направена Стратегия за ръководство на общинската благосъстоятелност, изясни заместник-кметът Павлина Делчева. „ На база на нея ще бъде готова и една стратегия за ръководство и предписание на парцелите общинска благосъстоятелност. В тях ще почистим въпроса с продажбата на общински жилища, защото това е една сензитивна тематика. За мен не би трябвало да се пристъпва с продажба, само че към момента има 12 фамилии, които чакат една година, с цел да бъдат настанени “, добави тя. От думите на Делчева стана ясно, че към 20 жилища се продават на година.

Последното постоянно съвещание на Общинския съвет в Стара Загора за 2023 година ще се организира на 21 декември, стана известно още по време на брифинга.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР