Близо 50 % от поляците смятат, че руско нападение срещу

...
Близо 50 % от поляците смятат, че руско нападение срещу
Коментари Харесай

Тревогата сред поляците расте: 50 % смятат руско нападение за вероятно

Близо 50 % от поляците считат, че съветско нахлуване против Полша е " евентуално ", съгласно изследване, оповестено от полската медия RMF24.

Резултатите от изследването кореспондират с възходящите опасения, че Западът не приема съществено риска от евентуална война сред Русия и НАТО в близко бъдеще. От началото на пълномащабното навлизане на Русия в Украйна военните сили на НАТО ускориха потенциала и готовността си, само че през последните месеци публични представители на НАТО предизвестиха, че тази подготовка може да се окаже незадоволителна, с цел да се предотврати война на целия континент.

47% от полските респонденти, които са декларирали, че съветско нахлуване против Полша е евентуално, съставляват нарастване с 16% спрямо май 2023 година, когато беше извършено сходно изследване.

Сондажът също по този начин откри, че поляците са песимистично настроени във връзка с вероятностите за украинска победа, като единствено 17 % от тях считат, че тя е допустима. Цифрата съответствува с изследване, оповестено от Европейския съвет за външна политика (ЕСВП) на 21 февруари, в което приблизително единствено 10% от европейците считат, че Украйна ще завоюва войната.

Мнозинството от респондентите считат, че войната " ще продължи доста години и ще докара до заличаване на двете страни "./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР