Близо 4200 ще са свободните места за кандидатстващите след 7

...
Близо 4200 ще са свободните места за кандидатстващите след 7
Коментари Харесай

Кандидат-гимназистите във Варна – по-малко от свободните места

Близо 4200 ще са свободните места за кандидатстващите след 7 клас във варненските гимназии. Това демонстрира наложеният държавен план-прием за образователната 2018-2019 година. В морската столица и региона обаче се чака да завършат 3854 девойки и момчета. Така, в идната акция, свободните места ще са повече от самите кандидатстващи, разяснява за Moreto.net шефът на Регионалното ръководство на образованието във Варна Венцеслава Генова.

По думите й, разликата се дължи на това, че през предходната година и седмокласници, и осмокласници въполучиха дипломи за главно обучение. Според шефа на РУО, нови паралелки през образователна 2018-2019 година във Варна няма да се разкриват, а броят им още веднъж ще е 162. Малко повече от 1000 са свободните места за държавен банкет в междинните учебни заведения в общините от региона.

Тази година изпитът за седмокласниците по Български език и литература от националното външно оценяване ще е на 21 май. Изпитът по математика пък, ще се организира на 23 май.

Държавният план-прием на възпитаници в пети клас в профилираните гимназии с профил Математически или Природни науки е за 3 паралелки с общо 78 свободни места. Приемът в задочна форма на образование след 7 клас е за 35 възпитаници./moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР