Близо 42 000 възрастни, хора с увреждания и лица в

...
Близо 42 000 възрастни, хора с увреждания и лица в
Коментари Харесай

Близо 42 000 нуждаещи се получават услуги чрез Патронажна грижа

 Близо 42 000 възрастни, хора с увреждания и лица в риск получават почасови услуги в дома си с услугата " Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания " на Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси ". 240 общини към този момент имат подписани контракти. Стойността на плановете е близо 68 млн. лева

Над 12 500 от потребителите са подкрепени от медицински експерти и обществени служащи в дома си. Останалите близо 30 000 възрастни и хора с увреждания, както и хора под карантина, получават поддръжка в изискванията на пандемията с COVID-19. Служителите от " Патронажната грижа " им доставят храни, медикаменти и други артикули от първа нужда. Хората от рисковите групи, които не напущат домовете си, получават поддръжка и посредством заплащането на битови сметки и подпомагане за неотложни административни услуги.

Поради огромния интерес от страна на общините, Управляващият орган на Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " удължи периода за кандидатстване по Компонент 3 на интервенция " Патронажна грижа " до 29 май 2020 година Така повече лица ще получат нужните им артикули или услуги в дома и няма да се постанова да излизат. Потребителите дефинират услугата като навременна и нужна, в обстановка на карантинни ограничения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР