Близо 400 велосипеди ще се дават под наем, първият половин

...
Близо 400 велосипеди ще се дават под наем, първият половин
Коментари Харесай

Пускат 400 велосипеди под наем в София, първите 30 минути ще са безплатни

Близо 400 колела ще се дават чартърен, първият половин час от използването ще е безвъзмезден. След това цената за един час ще е равна на билета за градския превоз - 1,60 лева На идното съвещание на Столичния общински съвет (СОС) ще бъде прегледан отчет на кмета на София Йорданка Фандъкова за отдаване чартърен на колела и рекламни детайли, оповестиха от СОС.

Според анализите това е задоволително време за напредване от една до друга точка на града. На сесията общинските съветници би трябвало да одобрят отдаването на концесия за ръководство и поддържане на системата за отдаване чартърен на колела и рекламни детайли, ситуирани върху елементи от улици, булеварди и площади в столицата, които са част от обществената общинска благосъстоятелност.

Системата ще бъде поддържана в продължение на осем години от Гражданско съдружие " София байкс ", което завоюва откритата процедура по желание на реализатор.

Целта е да се развиват средствата за различното напредване в града и понижаване на автомобилния трафик. С използването колела, тротинетки, електранспорт и метро ще се понижат и нездравословните излъчвания, което ще докара до възстановяване на качеството на въздуха в София, показват от СОС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР