Близо 400 лицеви опори без почивка дори за вода поискал

...
Близо 400 лицеви опори без почивка дори за вода поискал
Коментари Харесай

400 лицеви опори без почивка и без вода: деца в болница след жестока тренировка в училище - Свят

Близо 400 лицеви опори без отмора даже за вода изискал учебен треньор от възпитаници в гимназия в Тексас, които били в тима по футбол. След жестоката подготовка изтощените деца имали потребност от здравна помощ, споделя CBS.

Родителите на дребните футболисти са ужасени от метода, по който са третирали децата им.

Един от тях, лекарката Осехотуе Окоджи, споделя, че след това синът ѝ е трябвало да отиде в болница. От болнична помощ е имал потребност освен той, а най-малко дузина играчи от гимназията „ Рикуол Хийт “ в Хийт, Тексас, добавя тя.

Синът ѝ се прибрал от извънсезонната подготовка преди две седмици със мощни болки. Не можел да вдигне ръцете си. Поставили му диагноза рабдомиолиза. Това е здравно положение, което включва разграждане на мускулната тъкан, което води до отделянето на нездравословен протеин в кръвта, споделя тя, представена от Би Би Си. Момчето прекарало седмица в болничното заведение, преди да се прибере вкъщи.

" Рабдомиолизата не пада просто от небето. Обикновено е от несъразмерна приложимост и не е постоянно срещано събитие ", сподели тя.

В писмо, разпратено до родителите и споделено в Twitter, шефът на гимназията Тод Брадфорд написа, че на 9 януари няколко родители са съобщили, че децата им се нуждаят от здравна помощ, откакто три дни преди този момент са били " задължени да извършват голям брой лицеви опори " по време на подготовка през януари.

Затова от учебното заведение – което се намира на към 40 км от Далас – наели самостоятелни проверяващи и пуснали основния треньор Джон Харел в отпуск, до момента в който чакат резултатите.

" Безопасността на учениците е главен приоритет за Rockwall ISD и ние ще продължим да подхващаме незабавни и подобаващи ограничения в полза на нашите възпитаници, до момента в който се оправяме с тази обстановка ", прибавя Брадфорд.

Друг родител, Мария Авила, сподели пред CBS, че синът ѝ е бил " доста вцепенен " и " не е можел да движи ръцете си " след тренировката. " За мен това е призрачен сън - толкоз е разочароващо. Притеснява ме, тъй като това се отразява на психическото здраве на сина ми ", изяснява тя.

Окоджи се надява всички забъркани в случая в учебното заведение да бъдат подведени под отговорност. " Трябва да наблегнем на здравето, а освен да се фокусираме върху успеха. Печелим ли на каква цена “, пита майката доктор.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР