Близо 40 млн. лева са заложени за спортна инфраструктура в

...
Близо 40 млн. лева са заложени за спортна инфраструктура в
Коментари Харесай

Изграждат нов спортен комплекс на 50 дка в Пловдив, парите за стадиони и зали – 40 млн. лева

Близо 40 млн. лв. са заложени за спортна инфраструктура в Бюджет 2022 на Пловдив, като средствата може да набъбнат до 90 млн. лв.. Това излиза наяве от рамката на бюджета, която предлага Община Пловдив и ще се гласоподава от общинския бюджет.

Най-голямото перо за спортна инфраструктура е за двата стадиона на Ботев и Локомотив – общо 30,7 млн. лв.. За Колежа сумата е 18,7 млн. лв., а за Лаута – 12 млн. лв.. Това са неусвоените до този миг пари, отпуснати от държавното управление на Бойко Борисов, както и спомагателните по 2,5 млн. лв. от общинския бюджет. Сумите за двата стадиона могат да се усилят с още 12 млн. лв., в случай че Община Пловдив изтегли 50-милионния заем.

1,5 млн. лв. са заложени за зала „ Дунав”, която би трябвало да се довърши тази година. Спортната зала на ЕГ „ Иван Вазов” също би трябвало да бъде приключена, след договорът с изпълнителя бе преустановен и се търси нова компания за построяването й. Сумата е 1,2 млн. лв..

Два напълно нови спортни обекта би трябвало да започват през 2022 година. Единият от тях е нова зала за баскетбол и волейбол в регион „ Западен”. Тя ще се намира директно до учебно заведение СУ „ Св. Св. Кирил и Методий”, като плановете са, че ще коства 2 млн. лв..

Другият нов обект, който стартира Община Пловдив е състезателен комплекс от 50 дка в регион „ Северен”. Той ще се намира на бул. „ България” на част дворовете на двете езикови гимназии. Първият стадий е за 3 млн. лв. като той включва стадиони навън за футбол, баскетбол, волейбол, тенис, както и фитнес навън. Комплексът ще прилича този, който бе изработен на „ Младежкия център” край Гребната база.

Ако Община Пловдив тегли заема от 50 млн. лв., ще се направи и басейн „ Младост” за сумата от 20 млн. лв. и Спортния диспансер за 6 млн. лв..

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР