Близо 4 млн. лева е предвидила да разплати Община Варна

...
Близо 4 млн. лева е предвидила да разплати Община Варна
Коментари Харесай

Общината плаща 4 млн. лева за обследването на сградите – кандидати за безплатно саниране във Варна

Близо 4 млн. лв. е планувала да разплати Община Варна за механически паспорти и енергийно проучване на постройките, чиито 87 сдружения на притежателите ще аплайват за гратис саниране. Това стана ясно на съвещание на комисията по финанси към Общински съвет, която утвърди общинската финансова помощ за разплащане с компаниите за проучване да бъде в размер на 3 958 000 лв., съобщи кореспондент на Moreto.net.

Сумата е изчислена на база таксата за услугата на квадрат в размер на 6.28 лв. и общата разгъната застроена повърхност на всички здания – над 500 хиляди квадрата.

Реалната застроена повърхност обаче ще стане ясна след осъществяване на обследването по тази причина се залагат спомагателни 10 % към общата сума.

Средствата ще бъдат обезпечени от плана на бюджета за 2023 година.

Припомняме, че Общински съвет даде единодушие общината да обезпечи заемообразно средствата на сдруженията на съвещание в края на ноември предходната година. В края на януари 2023 пък бяха признати разпоредбите и изискванията за кандидатстване за приемане на средствата. След това работна група прегледа постъпилите заявки от сдружения доникъде на март.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР