Близо 300 души са погребани в общи гробове в близкия

...
Близо 300 души са погребани в общи гробове в близкия
Коментари Харесай

Близо 300 души са погребани в общи гробове в Буча |

Близо 300 души са заровени в общи гробове в близкия до украинската столица Киев град Буча вследствие на съветската експанзия, заяви кметът му Анатолий Федорук , представен от Агенция Франс Прес. 

На трупове на мъже в цивилни облекла, разхвърляни по улиците, са се натъкнали публицисти, които са влезнали в украински град след яростни боеве с съветските военни, заяви Би Би Си.

Репортер на Агенция Франс Прес в Буча, където украинските сили си върнаха контрола, е преброил най-малко 20 тела, като измежду тях е имало и хора с вързани ръце.

Шестнадесет от 20-те тела лежали на тротоара или край пътя. Три от тях са били безусловно размазани по средата на пътя, а друго е било видяно в двора на разрушена къща.

Отворен украински паспорт лежал на земята до индивида, чиито ръце са били вързани зад тила с парче бял плат. Други двама души също били вързани в горната част на ръцете.

Украински чиновник декларирал пред Агенция Франс Прес, че починалите мъже може да са били убити при бомбардировка или убити от съветски бойци, а полицията ще организира следствие.

Но кметът на града Анатолий Федорук е декларирал пред организацията по телефона, че всички 20 починали са били убити в тила. Той добави, че други тела към момента лежат в останките от коли, разрушени от обстрела. 

Журналисти на Би Би Си в друга част на Украйна са се натъкнали на телата на двама цивилни, убити от съветските сили. А по-рано през седмицата екип на медията е преброил 13 тела по пътя сред селата Мрия и Мила. Според репортерите някои от тях евентуално са на украински бойци.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР