Близо 300 души са кандидатите за общински съветници във Враца,

...
Близо 300 души са кандидатите за общински съветници във Враца,
Коментари Харесай

Близо 300 души напират да влязат в общинския съвет във Враца

Близо 300 души са претендентите за общински съветници във Враца, излиза наяве от информация на организация BulNews в регистрите на Общинската изборна комисия.
На идните локални избори на 27 октомври врачани ще би трябвало да изберат 37 души, които да ги съставляват в дребния парламент. Това значи, че за едно място ще спорят 8 души.
12 политически партии и обединения са записали кандидат-съветнически листи. В конкуренцията се включват и двама самостоятелни претенденти, издигнати от инициативни комитети.
С цялостна листа в конкуренцията за сенатори се включват няколко партии и обединения. По 37 претенденти са излъчили ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Вътрешна македонска революционна организация, БДЦ и локална коалиция БАСТА, в която влизат с изключение на основаната от Мирослав Найденов партия, още Движение за права и свободи, Национална движение „Симеон Втори", Социалдемократите и Политическа партия „ Новото време “.
С 22-ма души в конкуренцията влизат „ Демократична България - Обединение “. 20 са претендентите на „ Земеделски национален съюз “. Партията на Веселин Марешки „ Воля “ е подредила листа от 16 души, а Политическа партия „ Възраждане “ – от 13. Най-новото формирование на врачанската политическа сцена „ Ние, жителите “, се впуска в изборите с 12 претенденти за общински съветници. 11 са мераклиите от „ Атака “, а Съюз на демократичните сили пуска в борбата 9-има души.
Независимите претенденти да влязат в локалния парламент са аптекарят Иван Узунов и топ ортопедът Георги Комитски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР