Близо 30 трансплантирани хора и техни съмишленици ще застанат в

...
Близо 30 трансплантирани хора и техни съмишленици ще застанат в
Коментари Харесай

Трансплантирани хора застават на самостоятелен старт в маратона на София

Близо 30 трансплантирани хора и техни съидейници ще застанат в независим старт на Уиз еър София маратон 2019 в символ на взаимност с Европейския ден на донорството. Това оповестиха от Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ към Министерство на здравеопазването.

Целта е трансплантираните наши съграждани да пробягат 42.19 метра (символично разстояние по прилика на цялостната отдалеченост на маратона от 42,195 км), с което да изразят поддръжката си и дадат вяра на всички хора от листата на чакащите, че имат късмет за пълностоен живот.

Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ и Министерството на здравеопазването солидарно със Съвета на Европа провеждат провеждането на събития в поддръжка на донорството и трансплантацията със съдействието на Неправителствени организации, пациентски организации и медиите.

Провеждането на символичния пробег по време на Уиз еър София маратон 2019 се реализира с цялостната поддръжка на шефа и уредник на маратона господин Даниел Дуков.

Очаква се стартът на трансплантираните хора да бъде към 10.00 ч. на пл. "Александър Батенберг ", незабавно след края на постоянните четири старта.

Европейският ден на донорството тази година се отбелязва на 12 октомври 2019 година, събота. Преди 23 години в Женева Съветът на Европа, в който членуват 47 страни, слага началото на отбелязването на Европейския ден на донорството и трансплантацията. Оттогава той се организира всяка втора събота на октомври, като хазаин е друга страна. Тази година формалната демонстрация е в Лондон.

Каним сътрудниците, които демонстрират интерес да отразят събитието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР