Близо 30 000 етнически арменци са напуснали през последните дни

...
Близо 30 000 етнически арменци са напуснали през последните дни
Коментари Харесай

Близо 30 000 етнически арменци са напуснали Нагорни Карабах

Близо 30 000 етнически арменци са напуснали през последните дни Нагорни Карабах – това е към една четвърт от популацията на района, съобщи Би Би Си.

Стотици коли се движат по единствения път към Армения. Азербайджан даде обещание, че хората ще бъдат в сигурност, само че арменският министър председател упрекна Баку в " етническо пречистване ".

Нагорни Карабах, приет за част от Азербайджан, от три десетилетия се ръководи от етнически арменци.

Планинският район в Южен Кавказ е подкрепян от Армения, само че и от нейния съдружник Русия.

Около 200 етнически арменци и десетки азербайджански бойци бяха убити, откакто предходната седмица армията на Баку навлезе в района. Като част от договорката за помирение, арменските сепаратистки бойци се съгласиха да предадат оръжията си.

Азербайджан е казвал, че желае да третира етническите арменци като " равнопоставени жители ", само че лимитирано количество помощ е допускано до тях и доста от жителите бягат.

В понеделник мощен гърмеж в склад за гориво аргументи гибелта на 68 души, които се опитваха да изоставен района. Близо 300 са ранените, а 105 са безследно изчезналите.

Причините за детонацията в понеделник вечерта край главния град Ханкенди, именуван Степанакерт от арменците, не са известни. Мнозина са зареждали колите си там.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР