"Близо 30 000 електромобила трябва да има регистрирани в България

...
"Близо 30 000 електромобила трябва да има регистрирани в България
Коментари Харесай

Близо 30 000 електромобила трябва да има регистрирани у нас до 2026 година

"Близо 30 000 електрическия автомобил би трябвало да има регистрирани в България до 2026 година "

Това сподели в Русе заместник-министърът на превоза и известията Владимир Върбанов, осведоми

По думите му задачата е по този метод да се понижат нездравословните излъчвания и декарбонизацията в България да бъде на нужното равнище, каквото е обещанието пред Европейския съюз.

Върбанов осведоми, че все още записаните у нас електрически автомобили са по-малко от 10 000. За притежателите на този тип транспортни средства ще има стимулиращи такси и по-ниски налози.

Заместник-министърът взе участие в кръгла маса в Русенския университет на тематика "Енергийна успеваемост в превоза и вероятности за потреблението на нисковъглеродна сила в Дунавския район ". Форумът е под патронажа на министъра на превоза и известията Николай Събев.

"Най-важното е тази конференция да начертае вероятностите, каквито имаме от директивите на Европейския съюз за декарбонизация, за екологично чист превоз ", сподели Върбанов. На форума се дискутират въпроси, свързани с развиването на транспортната система на страната и, в частност, в Дунавския район, с енергийната успеваемост и с вероятни решения за потреблението на нисковъглеродна сила.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР