Близо 2200 безплатни консултации с юристи са проведени по проект

...
Близо 2200 безплатни консултации с юристи са проведени по проект
Коментари Харесай

Юристи от Варна и страната консултират безплатно жертви на домашно насилие

Близо 2200 безвъзмездни съвещания с адвокати са извършени по план за отбрана от домашното принуждение. Във Варна и региона 21 адвокати обезпечават такава правна помощ. Това стана ясно през днешния ден на среща в Окръжен съд Варна, където бяха систематизирани въпросите, дискутирани по време на кръгла маса на тематика " Ролята на правната помощ за  координирането на отбраната на жертвите от домашно принуждение “, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Срещата бе проведена от Националното бюро за правна помощ (НБПП)  във връзка със основаване на  Пилотен координационен механизъм на локално равнище в отбрана на жертви на домашно принуждение и принуждение по сексуален симптом, по проект на НБПП, финансиран от Норвежкия финансов механизъм.

По време на срещата беше предоставена статистика и съответни проблеми от активността по даването на безвъзмездна правна помощ (с фокус отбрана от домашно насилие) на жители от отдалечени обитаеми места и ромски квартали в област Варна от мобилни екипи от юристи и ромски посредници през последната година.

На събитието участват заместник-министърът на правораздаването Борислав Ганчев, Десислава Гайдарова, началник на Програмния оператор на Програма " Правосъдие “ и основен секретар на Министерството на правораздаването, Наталия Илиева, ръководителя на НБПП и представители на: Районна прокуратура - Варна, Районен съд - Варна, Дирекция " Социално подкрепяне “,  РЗИ, ОД на МВР, адвокатура и ромски посредник. 

Повече за работата по проекта-вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР