Близо 2000 бежанци са минали българо-сръбската граница през декември м.г.Те

...
Близо 2000 бежанци са минали българо-сръбската граница през декември м.г.Те
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Ченгета пуснали 2000 бежанци през границата за месец

Близо 2000 бежанци са минали българо-сръбската граница през декември м.г.Те са били пускани от чиновници на Министерство на вътрешните работи от разнообразни служби, научи Lupa.bg от чудесно осведомени източници.

Служители на столичното Трето районно и жандармеристи осигурявали чадър над бежанците в ж.к. „ Красна поляна ” и „ Факултета ”. Друго хранилище за незаконни мигранти е „ Модерно предградие ”.  

Зам.-директор на Трето районно е някогашната брачна половинка на спортния министър от обединението на Политическа партия Радостин Василев. Нина Петкова сега е по майчинство. Тя роди от някогашния началник на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев, който бе изместен на работа в жандармерията. Именно фрагменти от тази работа на Министерство на вътрешните работи се изпращат да гонят бежанци, само че вместо да ги залавят, те улесняват пътя им към границата.

 „ При гонене на бежанци полицията би трябвало да прояви действеност, да приложи СРС-та при необходимост за следене и снимане, каквито права има, и от които да се види на кого бежанците ще платят и къде ще бъдат настанени. По този метод ще се разкрие цялата каналджийска мрежа и да се разбере кои са забърканите служители на реда “, разяснява пред Lupa.bg специалистът по сигурността Иво Атанасов.

Тази заран бе арестуван на автомагистрала " Тракия " служител на реда, превозвал 31 незаконни мигранти. Той е от профилираните полицейски сили в Столична дирекция на вътрешните работи и е в системата от две години. В продължение на месеци е бил в неплатен отпуск.

Полицаят, който е на 23 години, е обяснил, че превозвал мигрантите за пари, защото имал заеми. При задържането си не е оказал опозиция.

Полицаят е арестуван за 24 часа, формирано е досъдебно произвеждане. От столичната полиция са почнали дисциплинарна инспекция и ще окажат цялостно подпомагане на органите на следствието.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР