Близо 200 души са на път да останат без работа

...
Близо 200 души са на път да останат без работа
Коментари Харесай

Птичият грип на път да изхвърли 200 работници на улицата

Близо 200 души са на път да останат без работа в една от най-големите ферми за угояване и гушене на патици в България поради ограниченията, които наложи БАБХ поради птичия грип.

Днес в късния следобяд служащи излязоха на митинг, а притежателят й Павел Челебиев заяви пред публицистите, че някой в страната желае да убие този бизнес.

Ябълката на раздора се оказва условието птици от фермите да могат да се транспортират в страната единствено след лабораторно проучване за съществуване на инфлуенца. Т.е от люпилнята на фермата край Хасково до помещението за гушене на патицата има 200 м. с цел да бъдат преместени от едното помещение в другото новоизлюпените патета първо би трябвало да бъдат изследвани. Такова обаче не е направено.

Това на процедура значи, че новоизлюпените през днешния ден патета, които са хиляди ще умрат до 24 часа от дехедратация. Павел Челебиев твърди, че от БАБХ не си вдигали телефоните и нямат никаква информация. От организацията обаче отвърнаха, че това не е правилно.

Днес в град Раковски се е провело заседание на производителите на патици. Там е било взето решение в понеделник да излязат на кротичък митинг пред вратите на БАБХ, сподели Челебиев. Той изясни още, че експертите са оповестили огнища на птичи грип, само че експертите не са им оставили контролни проби за птичия грип и че се съмняват в истиността, че има инфлуенца по птиците. Освен това производителите ще желаят оставката на управлението на БАБХ.

Журналистите през днешния ден бяха позволени и до люпилнята, където се видях, че работничките плачат, тъй като новородените умират, а също по този начин и от това че може би ще останат без работа.

Люпилнята е и край хасковското село Войводово, където е било разкрито учебно заведение за децата на служащите от цяла България, съобщи Дарик.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР