Близо 170 000 и 30 000 учители, които се връщат

...
Близо 170 000 и 30 000 учители, които се връщат
Коментари Харесай

Отново на училище: Всички с маски в клас, предвиждат се кратки почивки в часовете

Близо 170 000 и 30 000 учители, които се връщат от четвъртък присъствено в учебно заведение, ще носят маски от самото начало. Няма да се прави изключение за преподавателите, които са с сложена ваксина, а децата ще имат опция да смъкват защитните средства единствено за няколко минути в средата на часовете, оповестява.
Заповедта на министъра на опазването на здравето за носенето на маски на закрито не планува изключение за ваксинирани лица, изясняват от здравното министерство пред изданието във връзка началото на втория образователен период. До момента са имунизирани 1 376 преподаватели, допълват от Министерството на образованието и науката. Общо 24% са искащите имунизация от системата, като от просветното ведомство се надяват този % гладко да пораства. Най-много са те в област Кюстендил, а минимум - в Монтана.
 Защо възпитаници упорстват за анулация на изпити? (ВИДЕО) Защо възпитаници упорстват за анулация на изпити? (ВИДЕО)
Ученици с апел към Образователното министерство да анулира изпитите от Националното външно оценяване след 10. клас. Причината - юноша...
Освен дребните възпитаници, на ротационен принцип присъствено се връщат и огромните от 5-и до 12-и клас. Първите за две седмици на учебно заведение ще са 7-и, 8-и и 12-и, а останалите випуски ще бъдат на образование от разстояние. От 18 февруари до 2 март присъствено ще са 5., 10. и 11. клас, а от 4 март до 17 март - 6., 9. и 12. клас. Всяко междучасие ще се отварят прозорците за проветряване, както и за къс миг по време на час, когато децата ще могат да махат защитните средства. Това е рекомендация на МОН, като концепцията е децата да вършат отмора от защитните средства.
В момента от разстояние се образоват 2 069 възпитаници, които са под карантина поради COVID-19. Остава наблюдението на децата за признаци, дезинфекцията, пречистването на въздуха, съблюдаване на разстояние по време на присъственото образование, прецизираха от просветното ведомство. На този стадий не се възнамерява второ всеобщо тестване на учителите, което не изключва опцията при ориентирания здравен надзор по места РЗИ да тестват по-големи групи от хора - да вземем за пример преподаватели в съответно учебно заведение, чиновници на дружество и т. н., допълниха от здравното министерство и не прецизираха дали се възнамерява да се тестват възпитаници. От здравните управляващи зависи дали ще се наложи децата да се върнат да учат от у дома, само че към този момент не се планува бъдещо стягане на ограниченията да засегне учениците, като вярата е въвеждането на ротацията сред класовете да сработи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР