Близо 17 000 души може да са починали след прием

...
Близо 17 000 души може да са починали след прием
Коментари Харесай

Хидроксихлорохинът може да е причинил 17 000 смъртни случая по време на пандемията

Близо 17 000 души може да са умряли след банкет на хидроксихлорохин по време на първата вълна на Covid-19, съгласно изследване на френски откриватели, представено от " Политико ".

Лекарството срещу малария е предписвано на някои пациенти, приети в болница с Covid-19 по време на първата вълна на пандемията, " макар неналичието на доказателства, документиращи неговите клинични изгоди ", показват откривателите в своя документ, оповестен във февруарския брой на Biomedicine & Фармакотерапия.

Сега откривателите са пресметнали, че към 16 990 души в шест страни - Франция, Белгия, Италия, Испания, Турция и Съединени американски щати - може да са починали вследствие на това.

Тази цифра произтича от изследване, оповестено в научното списание Nature през 2021 година, което

отчита 11% нарастване на смъртността, обвързвано с предписването му против Covid-19,

заради евентуалните неподходящи резултати като нарушения на сърдечния ритъм и използването му вместо други ефикасни лекувания.

Изследователи от университети в Лион (Франция) и Квебек (Канада) използваха тази цифра, с цел да проучват данните за хоспитализациите за Covid във всяка от шестте страни, експозицията на хидроксихлорохин и увеличението на относителния риск от гибел, обвързван с лекарството.

Всъщност те споделят, че цифрата може да е доста по-висока, 

като се има поради, че изследването визира единствено шест страни от март до юли 2020 година, когато лекарството се предписва доста по-широко.

Хидроксихлорохинът закупи популярност частично с помощта на френския вирусолог Дидие Раулт, който ръководеше болничното заведение на Méditerranée Infection Foundation, само че по-късно беше отстранен на фона на възходящи несъгласия.

Хидроксихлорохинът също по този начин беше считан за нещо като " чудодейно лекарство " от тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който сподели: " Какво имаш да губиш? Вземи го. "

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР