Близо 11 милиона безработни в Съединените щати няма да получават

...
Близо 11 милиона безработни в Съединените щати няма да получават
Коментари Харесай

8,9 млн. американци остават без федерални обезщетения за Covid пандемията

Близо 11 милиона безработни в Съединените щати няма да получават компенсации поради Covid-19, откакто срокът на избавителните стратегии, признати от Конгреса, изтече.

8,9 милиона американци към този момент остават без федералните си компенсации, които получаваха по отношение на пандемията.

2,7 милиона още ще получават помощ като безработни, защото са останали без работа по-късно, само че няма да имат федералната добавка от 300 $ седмично.

Не се чака да възобновят и удължат програмата още веднъж. Федералната седмична добавка за американците отвън парите за безработица от април до юли  2020 година беше добавка от 600 $ на седмица. След този интервал Конгресът  удължи периода на добавките, само че от края на декември те бяха понижени на 300 долара  седмично.

За месец август  са били разкрити едвам 235 000 работни места. Това е най-малкото нарастване от януари насам и надалеч по-ниско от упованията на икономистите. А хората, които са наранени от безработицата, са близо 11 милиона.

Въпреки че в Съединени американски щати има рекордните 10 милиона работни места, специалистите споделят, че не се чака заетостта да скочи бързо.

Пазарите на труда не демонстрират доста усъвършенстване в щатите, които преустановиха  стратегиите си по-рано през лятото.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР