Близо 1,3 милиона румънци са се завърнали в страната през

...
Близо 1,3 милиона румънци са се завърнали в страната през
Коментари Харесай

1,3 милиона румънци са се прибрали, защото са останали без работа, искат да се върнат обратно

Близо 1,3 милиона румънци са се завърнали в страната през последните два месеца, най-вече тъй като са изгубили работата си зад граница, в страни като Испания, Италия, Англия и Германия, в подтекста на пандемията от новия ковид, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре, като се базира на статистика на компанията " eJobs ".

Компанията установи, че с разхлабването на рестриктивните мерки, въведени поради пандемията, румънците още веднъж са почнали да търсят работа в чужбина, като 20 000 молби за работа са регистрирани единствено през май. Румънците са трансформирали критериите, съгласно които търсят работа, установи компанията и показва, че за разлика от обстановката преди пандемията, здравната застраховка към този момент е значим аршин.

" Уплашени от последствията, които пандемията провокира в стопанските системи на страните, където са работели, само че и от голямата вълна от заразявания, те се завърнаха вкъщи и започнаха първоначално да търсят работа в Румъния. С анулацията на ограниченията за карантина в доста европейски страни се следи увеличение на броя на молбите за работа зад граница ", показва " eJobs ".

" Една от главните промени в този момент е, че откакто решат да емигрират, хората търсят сигурност, че работодателят ще им предложи здравно обезпечаване или че ще имат задоволително висока заплата, с цел да си разрешат медицински грижи или хоспитализация при положение на заразяване с новия ковид. Преди епидемията сходни условия бяха редки при търсенето на работа зад граница ", споделя Богдан Бадя, изпълнителен шеф на " eJobs ".

В момента най-търсени са работни места в Германия, Франция, Англия и Гърция. Ако допреди няколко години Испания и Италия преобладаваха в класацията, в този момент тези страни са едвам на 8-мо и 9-о място в желанията на румънците, изпреварени от Австрия и Белгия, отбелязва Бадя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР