Близо 1,2 тона различни видове дезинфектант ще бъдат изразходвани на

...
Близо 1,2 тона различни видове дезинфектант ще бъдат изразходвани на
Коментари Харесай

Над 1 тон дезинфектанти ще се изразходват на Sofia Open

Близо 1,2 тона разнообразни типове дезинфектант ще бъдат изразходвани на тенис шампионата Sofia Open. Всеки от екипа, който се грижи за дезинфекцията на „ Арена Армеец “, изминава по към 15 км дневно.

Противоепидемичните ограничения на последния шампионат за година от календара на АТП са извънредно строги и се съблюдават прецизно. Цялата зала се дезинфекцира заран преди старта на програмата, през целия ден и след края на последните мачове. Целият корт и всички такъми към него също се обеззаразяват след всеки мач. По график се чистят и колите, които возят играчите, като в тях не може да има повече от двама души. Дезинфектанти, обезпечени от сътрудниците на шампионата медицински комплекс УМБАЛ „ Софиямед “ и най-големия производител на дезинфектанти, антисептици, професионални детергенти и индустриални обезмаслители в България HMI, са сложени на всички места, където има човекопоток.

Компанията Hygiene Medical Industry влага в изследване и създаване на нови артикули и услуги, произвеждане и дистрибуция, осведомителни технологии и човешки запаси. От 1994 година HMI създава и предлага висококачествени средства и решения за стерилизация и през днешния ден е водач на българския пазар в доставката на биоциди за опазването на здравето, обслужвайки над две трети от медицинските заведения в страната.

„ Научихме се да си мием ръцете, само че резултатът от дезинфекцията в България към момента се подценява. Много е значимо и по какъв начин се правят процедурите, които са разнообразни според от обекта и неговото предопределение. Когато се прави по разпоредбите обаче, дезинфекцията е доста ефикасна и е значима при битката със болестите “, споделя Адриана Кацарова, притежател на една от компаниите, които обслужват шампионата – „ АДРИНА ПЕСТ “.

Освен непрестанната стерилизация, доста прецизно се съблюдават и останалите противоепидемични ограничения – феновете и публицистите са настанени през две седалки, като всички, които не се употребяват, са запечатани. На играчите и уредниците се вършат регулярни PCR проби от Акредитираната лаборатория на формалния медицински сътрудник на шампионата „ Софиямед “. Температурата се мери при влизане в залата. Всяка заран се попълня специфичен онлайн здравен въпросник към АТП.

Залата е разграничена на разнообразни зони за достъп, като в доста случаи даже хора от един екип нямат допир между тях, поради другия вид отговорности, които извършват.
Освен всички противоепидемични ограничения и настоящи разпореждания в България, при организирането на Sofia Open 2020 се следва и непоколебим медицински протокол на АТП, написан на 54 страници, съдържащи правила за провеждането на шампионата с един главен акцент – запазване на общото здраве.

Като част от специфичните противоепидемични правила и ограничения на АТП за осъществяване на конкуренция от тура са анулирани всички събития с тенис звездите отвън мачовете им от шампионата. Забранени са сесиите за подписи, раздаването им при овакантяване на корта и нито един човек от публиката не може да бъде в контакт с тенисист, участващ в шампионата. Самите играчи и представители на щабовете им са задължени да съблюдават отдалеченост от 2 метра при напредването си до корта. А самото придвижване на играчите е лимитирано и съгласно авансово оповестен проект.

„ Искам да кажа огромно благодаря от мен и всички други тенисисти, които сме тук, на всички работещи на първа линия – на всички, които се грижат за шампионата в София, на всички в България и на всички по света “, съобщи някогашният №1 в света на двойки и финалист на Sofia Open 2020 Джейми Мъри.

“Благодаря на всички, които работят на първа линия. Благодаря ви доста, че се жертвате в името на нашето здраве. Оценявам го доста. Надявам се да бъдете здрави “, съобщи лидерът в схемата в София на сингъл и международен №12 Денис Шаповалов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР