Лос Анджелис Лейкърс записа първи успех в плейофната серия срещу

...
Лос Анджелис Лейкърс записа първи успех в плейофната серия срещу
Коментари Харесай

ЛА Лейкърс удължи серията срещу Денвър, Бостън си върна преднината срещу Маями

Лос Анджелис Лейкърс записа първи триумф в плейофната серия против първенеца в Националната баскетболна асоциация (НБА) Денвър Нъгетс, откакто се наложи със 119:108 вкъщи в четвъртия дуел сред двата отбора и по този начин ЛеБрон Джеймс и компания краткотрайно отложиха развръзката в конфликта.

Въпреки провалянето обаче Нъгетс продължава да води с 3-1 победи в борбата и се нуждае от единствено още една, с цел да си подсигурява място в идната фаза. Серията се възобновява в Денвър на 30 април (вторник).

По сходство на първите три мача и дуелът рано тази заран българско време в Лос Анджелис още веднъж предложи първо полувреме, в което " езерняците " бяха по-добрият тим на паркета и справедливо се отдръпнаха на почивката с задатък от 61:48.

Dig deep and fight back.
— Los Angeles Lakers (@Lakers)

Голямата разлика с предходните срещи обаче беше, че този път Лейкърс съумяха да задържат тази си преднина до самия край, а за това способства и фактът, че цели четирима състезатели на Дарвин Хам завършиха с повече от 20 точки в актива си.

Над всички беше изпълнител №1 в историята на НБА ЛеБрон Джеймс, който вкара 30 точки, Антъни Дейвис добави " дабъл-дабъл " - 25 точки и 23 битки, а Остин Рийвс и Д`Анджело Ръсел осъществиха по 21 точки.

За Нъгетс Никола Йокич се регистрира с " трипъл-дабъл " - 33 пункта, 14 битки и 14 асистенции, до момента в който Майкъл Портър приключи с " дабъл-дабъл " - 27 пункта и 11 битки, само че в последна сметка това не се оказа задоволително за триумфа.

Game 3
— Boston Celtics (@celtics)

Междувременно съставът с най-хубави индикатори след постоянния сезон Бостън Селтикс съкруши със 104:84 като посетител Маями Хийт и по този начин поведе с 2-1 триумфа в конфликта сред двата отбора на старта на плейофите в Източната конференция.

Селтикс водеха от началото до края на мача в " Касея Център ", като най-отчетливото преимущество за момчетата на Джо Мазула пристигна във втория интервал, в който те построиха задатък от над 20 точки, с цел да пристигна почивката при 63:39 в интерес на " келтите ".

В хода на третата част гостите продължиха да управляват събитията на паркета, а преднината им доближи близо 30 пункта в хода на заключителния интервал, в чийто край Хийт въпреки всичко съумяха да създадат загубата си малко по-почетна.

Джейлън Браун и Джейсън Тейтъм вкараха по 22 точки за спечелилите, а последният добави и 11 битки, оформяйки " дабъл-дабъл ".

За домакините пък Бам Адебайо стана най-резултатен със своите 20 пункта, до момента в който с 15 приключи Никола Йович.

Серията продължава с още една среща в в " Касея Център " в Маями, която ще се организира на 30 април (вторник) от 02:30 ч. сутринта българско време.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР