Близкият до президента на Русия Владимир Путин влиятелен секретар на

...
Близкият до президента на Русия Владимир Путин влиятелен секретар на
Коментари Харесай

Патрушев: НАТО помага на Украйна да атакува Русия

Близкият до президента на Русия Владимир Путин авторитетен секретар на Съвета за сигурност на страната, Николай Патрушев, съобщи във вторник, че НАТО на процедура води война с Русия в Украйна и че воденият от Съединени американски щати боен съюз е оказал помощ за организирането на удари на суверенна съветска територия , цитира думите му Ройтерс.

Патрушев, сподели, че 75-годишната история на НАТО от основаването му на 4 април 1949 година е посочила, че НАТО е дълготраен източник на " заплаха, рецесия и спор ".

" Североатлантическият алианс де факто е страна в украинския спор и интензивно взе участие в организирането на обстрела на съветски територии ", сподели Патрушев пред вестник " Аргументы и факты ".

" В неговите рамки се вземат групови решения за нови доставки на оръжие с увеличение на техния механически и далекобойен потенциал, а инструкторите на НАТО в няколко страни образоват наемници и диверсанти за присъединяване им в антируските интервенции.

Украйна нанесе удари надълбоко в съветска територия през последната година , бомбардирайки петролни рафинерии и оръжейни заводи с дронове и неведнъж обстрелвайки съветски гранични региони.

Съединените щати неведнъж са заявявали, че не поддържат украинските удари вътре в Русия.
 FT: Съединени американски щати предизвестили Киев да спре ударите по съветската енергетика
FT: Съединени американски щати предизвестили Киев да спре ударите по съветската енергетика

Вашингтон не желае разтърсвания на международните петролни пазари

, че пряк спор сред Русия и НАТО ще значи, че планетата е на крачка от Трета международна война и сподели, че някои военни от НАТО към този момент участват в Украйна.

Патрушев, един от най-влиятелните ястреби в Кремъл, разказа НАТО като инструмент на Съединените щати, които съгласно него желаят дефинитивно да унищожат Русия и да откраднат нейните големи естествени запаси.

" Западът разглеждаше разпадането на Съветския съюз единствено като един от стадиите на борбата с Русия ", сподели Патрушев.

" Отслабването на страната ни като стопански и политически съперник и последващото й премахване от политическата карта на света посредством разчленяване са дълготрайни стратегически цели на Вашингтон, Лондон и следените от тях страни от груповия Запад.

НАТО, сподели Патрушев, " систематично усилва военния си капацитет по нашите граници от Баренцово до Черно море " и организира маневри покрай съветска територия. "
 Ястребите в Москва уверени, че Украйна е забъркана в терористичното нахлуване
Ястребите в Москва уверени, че Украйна е забъркана в терористичното нахлуване

Засега обаче няма доказателства в тази посока
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР