Близките на загинали при катастрофи спазиха обещанието си и излязоха

...
Близките на загинали при катастрофи спазиха обещанието си и излязоха
Коментари Харесай

Близки на загиналите при катастрофи: Да спрем пияните и дрогирани шофьори

Близките на починали при произшествия съблюдаваха обещанието си и излязоха на народен митинг с искане за по-строги санкции за отговорните. Те се събраха пред Народното събрание и прецизираха, че не става въпрос за нещастните случаи, а за убийствата, осъществени от водачи, в чиято кръв са установени дрога и алкохол. Протестиращите споделят, че убийците на децата им са на независимост и няма правдивост за тяхната гибел.

Неделният ден и ремонтът на жълтите павета не попречи на хората да насочат обръщение към народните представители, че работата им е незавършена и последните признати промени в Наказателния кодекс не ги удовлетворяват. Според тях би трябвало да бъде криминализиран и първият отвод за тест за алкохол и опиати.

Почернените фамилии се отхвърлиха да блокират Орлов мост поради липса на поддръжка от хората.

„ Ако институциите си вършeха работата, нямаше да сме тук “ и „ децата ни имаха фантазии “, обявиха протестиращи.

Майката на умрял юноша от Гоце Делчев Таня Мегданова разяснява пред „ БНР “, че съгласно нея експертизите да бъдат в явен, прецизен и съответен период. По думите й е неприемливо тройна експертиза да се чака 4 години.

„ Второто искане, това е терминът „ ликвидиране по несъобразителност “ да бъде изменен с „ пътно ликвидиране “. Трето, което желаеме, това е при породена гибел при ПТП да няма условни присъди, а да има затвор, и четвърто и не на последно място: при породена гибел незабавно, на лицето, което е предизвикало гибелта, да му бъде отнета шофьорската брошура “, сподели Мегданова.

Бащата на Дани, умрял през март, сходно на журналиста Милен Цветков – Ясен Бозуков е безапелационен, че гибелта на пътя би трябвало да се води ликвидиране.

Родителите са уверени, че при доста от случаите, при по-леките санкции има корупция, а задачата им през днешния ден е да предизвестяват и предпазят всички деца на България.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР