Близките на убития в Цалапица Димитър Малинов ще протестират отново

...
Близките на убития в Цалапица Димитър Малинов ще протестират отново
Коментари Харесай

Нов протест на близките на Димитър от Цалапица с искане за справедливост

Близките на убития в Цалапица Димитър Малинов ще стачкуват още веднъж през днешния ден, първо - пред постройката на пловдивската прокуратура, а по-късно и пред правосъдната палата.

Първо пред постройката на пловдивската прокуратура, а по-късно и пред правосъдната палата ще стачкуват през днешния ден околните на убития в Цалапица Димитър Малинов. Протестът им ще предшества делото против близнаците Валентин и Борислав Динкови, упрекнати в укривателство. 

Разпоредителното съвещание е планувано за 13.30 часа в Районния съд.

За следващ път околните на убития юноша ще упорстват за обективни санкции за всички отговорни за закононарушението. Недоволството им още веднъж ескалира откакто упрекнатият за убийството Рангел Бизюрев беше екстрадиран от Дания и разпитан. По думите на юрист Димитър Колев, представлявал Бизюрев като длъжностен бранител, той е обяснил по време на разпита, че е блъснал четири пъти в тялото Митко, само че не е нанасял удари по главата. Освен това е оневинил близнаците Динкови, а това не се приема от околните на убития. 

Делото срещу  Валентин и Борислав беше отлагано два пъти, за да  дойде Рангел Бизюрев в България и да даде показания  по отношение на причастността им към закононарушението. Според държавното обвиняване те са помогнали на Рангел да зарови натрупа и да се укрие. Делото против двамата се поема от през днешния ден от арбитър Спасимир Здравчев, защото сътрудника му Боян Кюртов напусна системата. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР