Близки роднини на бившия президент на САЩ Джими Картър остават

...
Близки роднини на бившия президент на САЩ Джими Картър остават
Коментари Харесай

Влоши се здравето на бившия президент на САЩ Джими Картър, деца и внуци са край него

Близки родственици на някогашния президент на Съединени американски щати Джими Картър остават до него, до момента в който той е в приют в щата Джорджия, сподели член на фамилията пред CNN. „ Там са неговите деца и внуци “, сподели ЛеАн Смит, племенница на брачната половинка му Розалин, оповестява bg-voice.com.

Картър предходната година навърши 98 години, стана най-възрастният жив президент на Съединени американски щати в историята след гибелта на Джордж Х. У. Буш, който умря в края на 2018 година на 94 години. Семейството на Картър разгласи в събота, че някогашният президент влиза в приют след доста години на влошено здраве.

39-ият президент на страната избягваше публичните и медийните прояви през последните години заради ковид-пандемията, само че продължи да приказва за рисковете за демокрацията по света, което е дългогодишна негова идея.

Картър победи рак на мозъка през 2015 година, само че се сблъска с поредност от здравословни проблеми през 2019 година и след това претърпя интервенция за унищожаване на натиска върху мозъка му.

Новите здравословни проблеми го принудиха да се откаже от дългата си десетилетия традиция да преподава в неделното учебно заведение в баптистка църква  в родния му град Плейнс, Джорджия.

Смит сподели, че е посетила дома на Картър в Плейнс в неделя, с цел да приказва със фамилията му, само че някогашният президент по това време си почивал. Смит видяла Картър за финален път преди месец, когато той и Розалин пътували с количка за голф до центъра на Плейнс.

В дребния му роден град известието на фамилията за положението на Картър провокира вълна от пожелания за възобновяване му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР