Близки, роднини и приятели на убития Димитър Малинов от Цалапица

...
Близки, роднини и приятели на убития Димитър Малинов от Цалапица
Коментари Харесай

Близки на убития Митко от Цалапица пред прокуратурата: Искаме пълна прозрачност и информация за случая

Близки, родственици и другари на убития Димитър Малинов от Цалапица излязоха на митинг пред постройката на прокуратурата в Пловдив през днешния ден. Протестът е под надпис „ Справедливост за Митко! Аз съм Митко и няма да мълча! “.
Прочетете още
Протестиращите упорстват прокуратурата да промени обвиняването против близнаците Борислав и Валентин Динкови от укривателство в съучастничество и желаят пожизнен затвор за всички забъркани, както и цялостна бистрота при следствието на случая. Измина близо месец от зверското ликвидиране на младия мъж, а досега няма никакъв резултат от издирването на главния обвинен за убийството Рангел Бизюрев, който се укрива в Германия.

Майката на убития Димитър Малинов Атанаска Бакалова, упорства за повече изясненост по случая и добави, че желае да знаят какво се е случило след следствения опит.

„ Искаме да разберем какво се случва с следствието. Не бяхме известени, че ще има възстановка. Никой не се свърза с нас. Докарали са и близнаците за следствения опит, само че никой не ни споделя какво се е случило. Последните данни за Бизюрев са най-различни - че е избягал, че се укрива, че е заловен ", разяснява пък втория татко на убития.



Според него би трябвало да задържат бащата на килъра Рангел и до момента в който причинителят на закононарушението не бъде открит, да не бъде пускан. 

Красимира Тончева, която е близка на убития Димитър, също упорства някой от проверяващите да слезе при тях и да им даде информация до каква степен се е стигнало.



Това е вторият подобен митинг пред прокуратурата в града, като първият се състоя на 10 август. Тогава след гледище от протестиращите, майката бе призната за среща с окръжния прокурор Ваня Христева и нейните заместници.

Хората са безапелационни, че митингите ще продължат, като подобен ще бъде проведен още веднъж на следващия ден, когато ще блокират кръговото сред Цалапица и Стамболийски.  

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР