Близки на принц Хари казват, че той ще се радва

...
Близки на принц Хари казват, че той ще се радва
Коментари Харесай

Принц Хари отново спи в хотел, въпреки желанието да се сдобри със семейството си

Близки на принц Хари споделят, че той ще се радва на опцията да се срещне с брат си и да прекара време със фамилията си, само че вместо това още веднъж не е признат в нито една Кралска резиденция. Затова прекарва нощта в хотел. На процедура той е безприютен на територията на Обединеното кралство след изгонването му от Frogmore Cottage предходната година.

Херцогът на Съсекс лети повече от 8000 километра от вкъщи си в Калифорния до Лондон, с цел да се срещне с болния си от рак татко крал Чарлз. Не се чака да остане дълго в Лондон, а вместо това бързо да се върне в дома си в Монтесито, Калифорния. Там той живее със брачната половинка си Меган Маркъл и двете си деца Арчи и Лилибет.

Трансатлантическото пътешестване на херцога на Съсекс разсъни очаквания, че завръщането му във Англия ще излекува остарели рани с крал Чарлз и ще потуши продължаващата му омраза с брат му принц Уилям.

„ Основната причина на херцога да пътува до Обединеното кралство е да посети татко си. Ако се появи опция да се види с принца на Уелс, тогава херцогът с наслада би я приел ", изяснява непосредствен на принца. 

Въпреки че Хари и принцът на Уелс нямат проекти да се срещат по време на престоя на херцога, се допуска, че общият им другар Марк Дайър може да работи като мост сред братята. Той е ментор на принцовете след гибелта на майка им принцеса Даяна. Бившият офицер от Уелската армия господин Дайър, който неотдавна се възвърне от рак на стомаха, предлага морална поддръжка на Хари през последните години. „ Винаги може да се разчита на Марк да вразумява принца и да го крепи по време на компликации ", споделя източник.

След кацането си, Хари е видян в Range Rover, който минава през портите на Clarence House, където Чарлз почива след лекуване от неизяснен рак. Хари е съпроводен от полиция макар продължаващия му спор с Министерството на вътрешните работи. Хари нормално пътува със личния си частен охраняем екип, откакто е лишен от правото си на полицейска отбрана, когато напуща кралското семейство през 2020 година

Кралят се обажда персонално на принца, с цел да му заяви новината за положението си. Херцогът на Съсекс незабавно се качва на самолета, с цел да може да бъде със фамилията си, написа " Дейли мейл ".

В книгата си " Spare ", Хари разкрива, че Чарлз приканва воюващите си синове: „ Моля ви, момчета, не правете последните ми години нещастни. "

Последният път, когато принцът лети до Обединеното кралство, е предишният септември за премиите " Well Child ", където още веднъж отсяда в хотел. Меган не го съпровожда, а се срещна с него в Германия за игрите " Invictus ". Предполага се, че херцогът пита дали може да остане в замъка Уиндзор, с цел да посети баба си кралица Елизабет Втора, само че не получава позволение.

Херцогът на Съсекс участва и на коронацията на татко си предишния май, само че напусна Лондон единствено часове след церемонията, с цел да се върне в Монтесито. Той е в контакт с татко си, само че източници настояват, че не поддържа подобен с Уилям. Твърди се, че по-големият брат е смутен от офанзивите на Хари и брачната половинка му против кралското семейство.

По-рано кралският коментатор Ричард Фицуилямс сподели: „ Сигурен съм, че Хари ще загърби предишното тъкмо в този момент за този сериозен проблем. Важно е Кралското семейство да се движи в вярната посока. "

Кристина Кириаку, някогашен прессекретар на краля, изясни, че Чарлз обожава Хари. " Той не желае отчуждение. Колко прелестно ще е, в случай че от неприятните вести за здравето на краля, се появят положителните вести, че Кралското семейство още веднъж е дружно ", добави тя. 

Кралят прекара понеделник вечерта в дома си в Лондон, откакто стартира амбулаторно лекуване за рак. Близки разкриха, че монархът е положителен след диагнозата си, само че ще анулира публичните си отговорности за няколко месеца. принц Уилям ще ги поеме в допълнение към личните си задължения, до момента в който кралят се подлага на лекуване. Очаква се и кралица Камила да се заеме с част от кралските отговорности на Чарлз. По време на лекуването си, кралят ще продължи да се занимава с държавните каузи и формалните документи, както нормално.

Бъкингамският замък разгласи в понеделник, че лекарите са разкрили рака по време на здравна процедура за увеличена простата. Източници допускат, че ракът е в друга част от тялото на краля, само че е открит по време на интервенцията предходната седмица, предава Daily Mail. „ Негово Величество избра да показа диагнозата си, с цел да предотврати спекулации. Той се надява, че новините ще оказват помощ на обществото да прояви по-голямо схващане към тези, страдащи от рак ", се споделя в изказването. 

Диагнозата на Чарлз слага съществени въпроси за стабилността на монархията в този момент, когато работещите членове на кралското семейство са толкоз малко, а принцесата на Уелс Кейт е отвън строя.

Болестта на краля евентуално ще бъде професионално опустошителна за него. Чарлз е най-дълго чакащият за трона правоприемник в английската история. Той стана крал след гибелта на майка си кралица Елизабет на 8 септември 2022 година

Въпреки че починалата кралица страда от неприятно здраве през годините и претърпява няколко интервенции, в това число на коляното и окото, тя няма здравна рецесия от подобен мащаб до последните месеци от нейното историческо 70-годишно ръководство.

Кралят значително се радва на положително здраве през целия си живот, като се изключи че страда от болки в гърба. Първият знак, че нещо не е наред със здравето му пристигна на 17 януари, когато Бъкингамският замък изненадващо заяви, че той е потърсил лекуване за увеличена простата. Те споделят, че Чарлз персонално желае да показа детайлности за диагнозата си, с цел да насърчи други мъже, които може да изпитват признаци, да се прегледат. Приемат краля в Лондонската клиника в Мерилебон на 26 януари, а кралица Камила го придружи. 

Най-накрая го изписват в понеделник предходната седмица след три нощи в болничното заведение. Първоначално остава в Clarence House - неговата резиденция в Лондон, с цел да бъде покрай лекарите си, преди да се върне в Сандрингам със брачната половинка си.

Един на всеки трима мъже на възраст над 50 години има признаци на уголемена простата, които включват нужда от по-често посещаване на тоалетната, с по-голяма неотложност и затруднено изпразване на пикочния мехур. Уголемената простата нормално не съставлява сериозна опасност за здравето. Но пациентите може да се нуждаят от няколко прегледа с цел да се изключи опцията да имат друго заболяване с сходни признаци, включващо рак. Хирургията нормално се предлага единствено при умерени до тежки признаци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР