Близки на починал във Великотърновската болница мъж искат разследване на

...
Близки на починал във Великотърновската болница мъж искат разследване на
Коментари Харесай

Млад мъж почина в болница във Велико Търново, близките му винят лекарите /снимка+видео/

Близки на умрял във Великотърновската болница мъж желаят следствие на гибелта му, заяви NOVA. 30-годишният Димитър Маринов е лекуван седмица с температура и болки в гърлото, изписан е с усъвършенстване, след което още веднъж признат на същия ден в реанимация и там е умрял.
„ На 12 декември отива при персоналната лекарка. Тя му дава направление и го одобряват в болница. Започват да го лекуват от пневмония. Там е до 20-и,изписват го в положително положение. След 3-4 часа викат Бърза помощ поради повръщане и превиване и още веднъж го одобряват ”, описа бащата на умрелия - Петьо Радев в ефира на „ Здравей, България ”.
 „ В първата епикриза написа, че лекуват пневмония, направени са проучвания, дадени са лекарства. Казваше ми, че е изнемощял и не се храни, само че има леко усъвършенстване. Няма съпътстващи болести. Тестът му за ковид е негативен. В епикризата написа, че е умрял от белодробна емболия ”, сподели братът на мъжа.
Прибра се на 20 ти и през нощта му стана неприятно, стартира да халиционира. Извиках спешна помощ, отхвърлиха да се качат в жилището и ние слязохме. Искам да стане ясно за какво се стигна дотук. Дочух от вътрешен човек, че лекарите са си говорили, че е взимал опиати, което въобще не е правилно
„ Прибра се на 20 декември и през нощта му стана неприятно, стартира да халиционира. Извиках Бърза помощ, отхвърлиха да се качат в жилището и ние слязохме. Искам да стане ясно за какво се стигна дотук. Дочух от вътрешен човек, че лекарите са си говорили, че мъжът ми е взимал опиати и по тази причина халюцинирал, което въобще не е правилно ”, показа брачната половинка на умрелия мъж.
 „ Мъжът постъпва при нас на 12 декември. Преди това се е лекувал вкъщи. Настанен е в Инфекциозно поделение. Установява се лека пневмония. Тестът за COVID-19 е негативен, само че има маркер за прекарана Коронавирус зараза, който е позитивен. Подобрение е почнало на 19-и, като е изписан на 20-и. Непосредствената причина за гибелта е солидна белодробна емболия. В момента тече инспекция в болничното заведение ”, изясни  д-р Галина Гарева, медицински шеф на МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов " - В. Търново.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР