Близки на почерненото семейство, чието 6-месечно бебе загина при тежката

...
Близки на почерненото семейство, чието 6-месечно бебе загина при тежката
Коментари Харесай

Близки на почерненото семейство след сблъсъка с Местан: Може да го изкарат невинен

Близки на почерненото семейство, чието 6-месечно бебе почина при тежката злополука с присъединяване на водача на ДОСТ Лютви Местан, се надяват да получат правдивост. Мъж, който е братовчед на бащата Юсеин Ахмед, разяснява в ефира на БТВ, че се е чул с него след конфликта и е споделил, че не е карал с превишена скорост.

"Видял е колата, само че си е помислим, че господина ще спре и ще му даде преимущество, тъй като той е бил на път с преимущество. Опитал се е оптимално да се изтегли в ляво, само че въпреки всичко се е случила нещастието ".

Чичото на бащата, карал по време на случая, добави, че има вяра в правосъдната система и желаят Лютви Местан да получи наказване. "Как Местан е измерил с каква скорост се е движил Юсеин. 10 000 за него са джобни пари. Аз имам вяра в нашата правосъдна система и чакаме правдивост. Дано няма двоен критерий. Той е човек с връзки и може да го изкарат почтен. "

Според фамилията той добър водач и до момента не е имал произшествия на пътя.

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е с повдигнато обвиняване след случилото се. Той ще дава отговор за причиняване на гибел по несъобразителност, оповестиха от Окръжна прокуратура - Кърджали. Той беше арестуван през вчерашния ден след злополука, при която почина 6-месечно бебе.

Местан излезе от ареста под парична гаранция от 10 хиляди лв.. Наложена му е възбрана да напуща страната.

"Покрусен съм, откровени съболезнования, имам единствено една молба обаче - да не раздаваме авансово присъди “, прикани водачът на ДОСТ Лютви Местан пред БТВ.

„ На фотосите се вижда моята кола, станала фронтално на пътя. Но в случай че съм пресякъл преимущество, тази кола трябваше да е ударена отляво, тъй като загъвам отляво. Всички видяхте, че тази кола е непокътната отляво. Ударена е фронтално, от удара се измества и застава дори в посока Гърция и хората, които пристигнаха, са мислиха, че е пътувала не към Кърджали, а към Гърция другата кола ", изясни Лютви Местан.

"Категорично ударът е в дясното на мен платно, ляво на неговото. Нищо, безусловно нищо не можех да направя. Спрях, погледнах наляво - нямаше кола, надясно - нямаше кола. Минах в лявото платно и колата застана на пътя на Кърджали, по тази причина ударът е насрещен ", продължи той.

"Безкрайна е тази покруса, само че виновността е друго нещо ", разяснява политикът.

"Съпругата ми е разговаряла и с бащата, и с бабата и дядото на умрялото дете. Изразила е съболезнования и предпочитание да отиде на погребението. Разбираме болката на тези хора, експертиза, виновност - не ги интересува. И аз да съм на тяхно място, ще е единствено болежка ", сподели още Местан.

Според самостоятелни пътни специалисти кръстовището е рисково, съгласно АПИ е съветвано с полицията и не е.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР