Близки на моряците, блокирания край Мариупол, нямат връзка с тях

...
Близки на моряците, блокирания край Мариупол, нямат връзка с тях
Коментари Харесай

Втори ден няма връзка с българските моряци край Мариупол

Близки на моряците, блокирания край Мариупол, нямат връзка с тях от 2 дни. За това сигнализира една от съпругите на моряците.

17 българи са блокирани към този момент повече от месец на плавателния съд, който не може да излезе от пристанището поради военните дейности в Украйна.

Близките и роднините на моряците са мощно обезпокоени, защото последната информация, която излезе е, че корабът е бил под обстрел.

„ Вчера никоя от нас не е чула мъжа си. Но преди този момент се виждаше, че са много обезпокоени. Последната ни информация е, че от няколко дни се водят боеве на пристанището. Една бомба е паднала доста близо до кораба и има по обшивката на корпуса огромни вдлъбнатини. От шрапнели има напукани прозорци. Има дупки по горната част на корпуса”, съобщи Севдалина Стоянова. Според нея провизиите на моряците свършват.

По думите й евакуация е препоръчана на моряците преди към десетина дни от жена, която се е свързала със ситуационния център. Оттам било препоръчано моряците да слязат от кораба и да се качат на рейс.

„ Това беше, до момента в който се стреляха там. Трябваше да слязат, да минат до момента в който се стрелят бойците и да се качат на него. Това е самоубийство. Отказали са”, съобщи Севделина Стоянова.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР