Близка на авторката Харпър Лий, написала класиката Да убиеш присмехулник“

...
Близка на авторката Харпър Лий, написала класиката Да убиеш присмехулник“
Коментари Харесай

Сценарист от Бродуей пренаписа `Да убиеш присмехулник`, не звучал съвременно

Близка на авторката Харпър Лий, написала класиката „ Да убиеш присмехулник “ - книга за расовите връзки в  южните щати, съди продуцентите на дълго чаканата Бродуей акомодация на американския разказ, заяви Би Би Си.

Тоня Картър, която в продължение на доста години е била юрист на Лий, твърди, че сюжетът на пиесата се разграничава прекалено много от книгата.

Тя съобщи, че някои от герои са изменени. Това включва основния воин Атикус Финч, юристът, който пази чернокожите, които са незаслужено упрекнати в обезчестяване. Според Картър, той е изобразен като изначално неосъзнаващ расизма като проблем.

Също по този начин се твърди, че сюжетът не показва достоверно дребното град в Алабама през 30-те години.

Сценаристът на пиесата Скот Рудин отхвърли обвиняванията и съобщи, че неговият екип, а не той, има последната дума във връзка с сюжета.

" Не мога и няма да показва пиеса, чието наличие и лексика във връзка с расовата политика е от 1960 година. Няма да е забавно на никого “, съобщи Рудин.

„ Оттогава светът се е трансформирал “, добави още сценаристът.

Романът на Харпър Лий е написан през 1960 година и се трансформира в една от класиките на американската литература и печели премията " Пулицър ". Харпър Лий умира през 2016 година на 89 години.

Пиесата се чака да направи своя дебют на Бродуей през декември.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР