Блестящите и безупречно чисти съдове са отличителен белег на всяка

...
Блестящите и безупречно чисти съдове са отличителен белег на всяка
Коментари Харесай

Хитрите домакини започнаха да поставят портокалова кора в миялната машина

Блестящите и безупречно чисти съдове са признак на всяка кухня. Миенето обаче е обвързване, което малко хора харесват. Ето за какво в наша помощ е основана съдомиялната машина, която към този момент е наложителна облага в съвсем всеки дом. Както се оказа, измиването с нея е елементарно и комфортно.

Но има един трик, който ще накара вашите ястия да блестят както в никакъв случай до момента.

 съдомиялна

Домашен трик за лъскави и чисти съдове

Съдомиялната машина наподобява е незаместим детайл от кухненското съоръжение през днешния ден. Тя е незаместим сурогат в ежедневните отговорности, помагайки ви да спестите доста време. Случва се обаче от време на време след края на цикъла на измиване да видим неприятни останки по чиниите или чашите. За да предотвратите това, задоволително е да посегнете към един артикул, който нормално го пазарувате постоянно.
Става въпрос за цитрусовите кори – от портокали, мандарини или лимони. Както се оказа, те имат антибактериални свойства, което ги прави идеални за миене на съдове в съдомиялна машина. Те са чудесна опция на скъпите перилни препарати, като в това време могат да се трансфорат в метод за икономисване на пари и екологично решение, с помощта на което дейно ще се погрижите за чистата къща. 

 съдомиялна

Ето какво можете да извършите с портокалова кора

Цитрусите изкушават с ободрителен усет и огромна порция здраве. През есента и зимата доста по-често посягаме към тях, като по този метод се грижим за имунитета си. Не забравяйте обаче да не изхвърляте корите им в боклука. Вместо това ги поставете в контейнера за принадлежности, който се намира в съдомиялната машина. След това остава единствено да включите уреда и да се насладите на безупречно чисти и блестящи съдове. Нещо повече, ароматът в допълнение ще освежи вътрешността на съдомиялната.

 съдомиялна

Домашен препарат за разчистване: прибавете портокаловата кора към оцета

Портокаловата кора е потребна освен при миене на съдове в съдомиялна машина. Тя ще ни е от помощ и в домакинската работа. В композиция със спиртен оцет се трансформира в страховит почистващ препарат за дома. Как да го приготвите?

Ще ви трябват кори от към 4-5 портокала. Слагате ги в буркан, като една по една заливате с оцет. След това затворете компактно капака и го поставете на мрачно място за две седмици. Междувременно пригответе спрей, в който налейте авансово разредения с вода разтвор в съответствие 1:1. Сега можете да го употребявате без никакви проблеми.

Как ще ви помогне? Ще работи най-вече при всекидневно разчистване в кухнята - измиване на плота или избърсване на индукционната готварска печка. Без проблем можете да почистите и кухненските шкафове или техните дръжки. Може да се употребява и като почистващ препарат за тоалетна или мивка и за разчистване на душ кабина, кранове за баня и огледала.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР