Блашчак каза на брифинг за медиите, след като разговаря с

...
Блашчак каза на брифинг за медиите, след като разговаря с
Коментари Харесай

САЩ ще предоставят на Полша един от най-мощните бойни хеликоптери в света

Блашчак сподели на брифинг за медиите, откакто беседва с Остин в петък, че Съединени американски щати ще обезпечат осемте хеликоптера още преди да бъде подписан договорът за закупуване от Полша на 96 бройки. Хеликоптерите ще бъдат употребявани за подсилване на по този начин наречената Брестка врата (на полската югоизточна граница с Беларус).

 

Американската войска ще стартира до няколко седмици да образова полски водачи. Хеликоптерите " Апачи " са значими, тъй като работят доста добре с танковете  " Ейбрамс " и ще бъдат изпратени на източния фланг на НАТО, където биха представлявали непробиваема стена, посочи той, представен от Българска телеграфна агенция.

 

Миналата година Полша изрази предпочитание да придобие 96 хеликоптера Ей Ейч - 64 " Апачи " (AH-64 Apache). Тяхното закупуване обаче към момента не е утвърдено от Конгреса и Държавния департамент на Съединени американски щати.

 

Блашчак означи, че е подписал с Остин съглашение за взаимност при отбранителните доставки.

 

В началото на срещата началникът на Пентагона изрази вяра договорът сред Съединени американски щати и Полша да задълбочи индустриалното съдействие сред двете страни " в този момент и в бъдеще ".

 

Според Блашчак закупуването от Полша на близо 500 реактивни артилерийски установки " Хаймарс " (HIMARS) е опция и за полската отбранителна промишленост, защото се водят диалози за производството в страната на съставни елементи за тях.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР