Благой Иванов - Багата за съжаление загуби за втори пореден

...
Благой Иванов - Багата за съжаление загуби за втори пореден
Коментари Харесай

Благой Иванов - Багата отново загуби с разединено съдийско решение в UFC

Благой Иванов - Багата за жалост загуби за втори следващ път с разединено съдийско решение (30-27, 28-29, 28-29) на галавечерта UFC Fight Night 176 от изгряващата бразилска звезда в тежка категория Аугусто Сакай. Според някогашния първенец в " кралската " дивизия Даниел Кормие борбата е трябвало да приключи наедно, тъй като в третия рунд Сакай се опази от тейкдаун посредством улавяне за оградата, което заслужава лишаване на една точка.

Двамата започнаха борбата в средата на осмоъгълника и през първата минута демонстрираха почитание към силата на другия, внимавайки с подбора на придвижвания. Сакай се движеше наляво и надлежно надалеч от мощната ръка на Благой, като внимаваше да не влиза в близка отдалеченост, нищо че имаше преимущество в размаха и растежа. Багата първи вкара комбинации с ръце, само че пък Сакай отговори с вътрешен десен лоукик.

Хубав ляв прав в корема от страна на Иванов предизвика бразилецът още веднъж да прибегне до лоукик, само че напълно скоро по-късно Благой го притисна до оградата. Последва къс клинч, в който още веднъж си пролича, че българинът е по-склонен да инициира замени на юмруци, които към този момент печелеше. Иванов вкара два леви прави в края на рунда, а противникът му отговори с нов лоукик.

От ъгъла на Багата му споделиха да опита да направи тейкдаун, а Сакай бе въодушевен, че киковете му се отразяват на противника. Ляв прав и ляв ъперкът от страна на българина стартираха втората част. Контриращ десен прав на Сакай бе може би първият му удар с ръце в срещата, след което двамата още веднъж се залепиха за оградата. Няколко тежки замени наклониха везните в интерес на бразилеца, който отново влезе в клинч в опит да снижи темпото и да измори съперника си.

Отново лоукиковете на Сакай влязоха в приложимост, а Багата се опитваше да компенсира с леви крошета, само че не ги поддържаше с десни прави. 45 секунди преди края българинът съумя да реализира тейкдаун и да застане върху съперника си в полугард. За страдание, не последва сериозен граунд-енд-паунд и евентуално съдиите щяха да отсъдят рунда в интерес на Сакай, само че пък Иванов по отличен метод смени хода на борбата и приключи мощно.

Благой още веднъж сподели, че има невероятна брадичка и не се разклащаше от попаденията на съперника в главата му. Багата стартира отново да вкарва комбинации с ръце, а Сакай наруши разпоредбите, предпазвайки се от тейкдаун посредством улавяне на оградата. Реферът Джейсън Хързог обаче единствено устно предизвести бразилеца, вместо да отнеме точка. Чудесно ляво кроше на Иванов попадна право в задачата в последната минута, което бе и финалният важен удар в дуела.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР