Благоустрояването на съществуващото дворно пространство е базирано на стремежа за

...
Благоустрояването на съществуващото дворно пространство е базирано на стремежа за
Коментари Харесай

Кметът на Несебър откри двор като от приказките в детска градина „Яна Лъскова“

Благоустрояването на съществуващото дворно пространство е основано на устрема за реализиране на една динамична и непрестанно разрастваща се среда, целяща да предизвика и подтиква детската потребност от знание, уточни градоначалникът

С прочувствена празнична стратегия, изпълнена със стихове, песни и танци, през днешния ден бе намерено облагороденото, излязло като от приказките, дворно пространство на най-голяма детска градина на територията на община Несебър - ДГ „ Яна Лъскова “. Лентата на новата облага публично прерязаха кметът на Несебър Николай Димитров и шефът на ДГ „ Яна Лъскова “ Мариана Минчева.

В приветственото си слово пред присъстващите градоначалникът напомни, че общината от години организира предпочитана и поредна обществена политика и влага средства за обновяване и модернизиране на просветителните заведения на своя територия. Той показа, че следва да се модернизира дворът и да се разшири ДГ „ Моряче “ с още две групи, както и че има план за нова детска градина в Свети Влас.

Обръщение насочи и шефът на ДГ „ Яна Лъскова “ Мариана Минчева, в което посочи, че „ нашата цел е да създадем безвредно и вдъхновяващо място, където децата да порастват, учат и се забавляват. “ След това тя благодари на всички, ангажирани с реализацията на плана, и най-много на Община Несебър и на кмета Николай Димитров за поддръжката. Благоустрояването на съществуващото дворно пространство е основано на устрема за реализиране на една динамична и непрестанно разрастваща се среда, целяща да предизвика и подтиква детската потребност от знание и то при обезпечаване на оптималната сигурност.

Общо пет са независимите зони за обособените възрастови групи, а подбраните уреди са селектирани по критерии за хармония, функционалност, височина на рухване, както и степен на занимателност. Основен детайл от благоустроеното дворно пространство е развиването на динамична, развлекателна и просветителна игра, изразена под формата на интерактивна „ Река на тайните “.

В стадиите на своето развиване тя съдържа общо тринадесет игри, съчетани в обща динамична идея. Игрите дават опция на децата да се срещнат с цифрите, с главните направления, да се допрян до някои морски, речни и други водни жители посредством триизмерни и двуизмерни фигури, както и до разнообразни горски жители.

Съоръженията целят стимулиране на логическото мислене и баланс, експедитивност и динамичност, развиване на умения за работа в екип, умелост и сръчност, както и обикновени математически качества. Своеобразен лабиринт, завършен от водни кончета пресъздава, под формата на игра, българската писменост в цялостната си целокупност. Самостоятелно е решен кътът за възрастова група 0-3 година Зоната е решена в присъща стилистика, представляваща стилизирана пейзажна детска рисунка.

В двора е обособена характерна зона „ пешеходна сигурност “, включваща съществени обучителни детайли, касаещи пътна маркировка, пешеходни пътеки, пътни знаци, кръгово придвижване, направления на придвижване. Групата се добавя от структура балон–беседка, свободно ситуирана в зелените площи. Дървена къщурка за изкуства, както и платна за творчество и образование, основават опция за развиване на артистични качества от най-ранна детска възраст.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР