Благоевградчаните обаче са били задължени да възстановят щетите на собственика

...
Благоевградчаните обаче са били задължени да възстановят щетите на собственика
Коментари Харесай

Без обвинения срещу четиримата, счупили стъклото на македонския клуб


Благоевградчаните обаче са били задължени да възстановят вредите на притежателя на помещението

Няма да бъдат повдигнати обвинявания против четиримата благоевградчани, които счупиха едно от стъклата на частния македонски клуб в регионалния център през нощта на 4 против 5 февруари. Двамата мъже, които са общински чиновници, и техните съпруги бяха освободени след 24-часов престой в ареста.

Четиримата  жители на Благоевград бяха арестувани от полицията, която ги разпознава като причинители на вандалския акт, след ревизиране на записите от камерите за видеонаблюдение.

Те са създали цялостни признания и са обяснили държанието си с афекта от отношението на граничните управляващи в РСМ към стотиците български жители, тръгнали  към Скопие, с цел да се поклонят пред тленните остатъци на Гоце Делчев.

От прокуратурата в Благоевград обявиха, че няма да им бъде повдигнато обвиняване.

Те обаче са били задължени да възстановят вредите на притежателя на помещението, наето от представителите на частния македонски културен клуб.

Средствата за това бяха събрани единствено за няколко часа посредством дарения от десетки благоевградчани.

Кметът на общината Илко Стоянов съобщи, че към този момент двамата мъже, които са чиновници в отдел " Озеленяване ", остават на работа и посочи, че ще им наложи дисциплинарни санкции, когато формалните управляващи в РСМ подхващат същите ограничения по отношение на чиновниците си на границата, които без претекстове лишиха правото на десетки български жители да влязат в югозападната ни съседка на 4 февруари.

 

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР