Благоевградчанинът Коста Козас е само на 20 години, а вече

...
Благоевградчанинът Коста Козас е само на 20 години, а вече
Коментари Харесай

Как 20-годишният Коста стана един от най-успешните бизнесмени в България (ВИДЕО)

Благоевградчанинът Коста Козас е единствено на 20 години, а към този момент е изпълнителен шеф на една от най-прогресиращите заводи в Пиринско. Той се подрежда измежду най-младите локални предприемачи и без значение от нежната му възраст към този момент е натрупал сериозен опит в работата си, който го трансформира в добър началник и скъп бизнес сътрудник.

Наследникът на „ Олимпос-99 “ има вяра, че в Благоевград има подобаваща бизнес среда, която дава опция на младото потомство да живее и да се развива тук, стига човек да е целенасочен и да не стопира да преследва фантазиите си, написа Struma.bg.

Фабрика „ Олимпос-99 “ ООД е основана от родителите му – известният гръцки предприемач Йоанис Козас и майка му – благоевгрдачанката Стефка Терзийска. Двамата поставят основите на компанията преди 20 години в Благоевград.

Дейността ѝ е обвързвана с преправка, произвеждане и търговия с маслини, маслинени артикули и зехтин. Фирмата пласира стоката си в цяла България и Европа, обслужва клиенти като Кауфланд, Билла, Фантастико, ЦБА и други. „ Олимпос-99 “ е приет водач на българския пазар.

Младият Коста е роден в град Драма, Гърция, само че израства в Благоевград. Той е някогашен ученик на Езикова гимназия „ Акад. Л. Стоянов “ и владее 6 непознати езика, измежду които британски, немски, гръцки, испански, френски и съветски.

Като дребен Коста подценява детските игри, предпочитайки да прекарва времето си като оказва помощ на родителите си във фабриката, посредством което, се образува като персона и натрупа скъп опит.

Още на 16-годишна възраст неговите лидерски качества стартират да се изявяват и той дава поръчка, че някой ден ще оглави дружество за милиони. Две години по-късно, навършвайки пълноправие, младият Козас застава отпред на „ Олимпос-99 “ ООД.

Днес към този момент е сполучлив и почитан предприемач, за който водещи са качеството на продуктите и правилното отношение към чиновниците и клиентите на компанията.

В момента Коста Козас учи „ Управление на бизнеса “ в Нов български университет, като това му оказва помощ да се усъвършенства като предприемач. Във фабриките в Благоевград и Якоруда работят към 300 индивида – най-вече дами, като 80% от тях са част от екипа още от основаването им.

Заплащането е положително и е с към 40% над междинната работна заплата за града, а въведената бонус-система, в допълнение стимулира чиновниците. Фирмата е сертифицирана, дава отговор на всички стандарти и е изцяло изрядна по повод изискванията на труд, съгласно голям брой задгранични одити, които се правят от време на време.

„ Олимпос-99 “ ООД е един от най-големите работодатели за територията на област Благоевград. Една от основните цели на Коста е да надгради постигнатото от родителите му и да разшири активността на компанията като затвори индустриалния цикъл, защото сега продукцията им се пакетира в Гърция.

Той работи по капиталовия си план, посредством реализирането, на който, ще бъдат разкрити още към 60 работни места в благоевградския завод за маслини. Коста Козас е образец за това, че един младеж може да бъде сполучлив началник, водач и сериозен предприемач, който се усъвършенства с годините. Той има вяра, че в Благоевград има подобаваща бизнес среда, която дава опция на младото потомство да живее и да се развива тук, стига човек да е целенасочен и да не стопира да преследва фантазиите си.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР