Благоевград. Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград

...
Благоевград. Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград
Коментари Харесай

Благоевград: Заместник-кметът Христина Шопова откри новата творческа и учебна година в Дом на младостта и обяви конкурс за творба, интерпретираща символа на града

Благоевград. Заместник-кметът по просвета и филантропични действия на община Благоевград Христина Шопова даде начало на новата креативна и образователна година в Дом на младостта. Това оповестиха от Общината . На събитието участваха дейци на изкуството и културата, учители, шефове на детски градини и учебни заведения, преподаватели към разнообразни школи, общественици и жители. Пред тях Христина Шопова разгласи и започващия конкурс за творба, интерпретираща признака на Благоевград. „ Избрахме неслучайно тази дата, в нея има три пъти цифрата 9. Надяваме се да е за положително! Мотото на днешното събитие е „ Всичко хубаво потегля от Благоевград “, а тематиката на полемиката е „ Как да вдъхновим нашите деца да се трансфорат в „ Творци на духа? “. Много е значимо за всички нас, като родители, и като общественици да дадем тенденция на поколенията след нас. Всяко едно дете има гений, някои по повече. Въпросът е да го открием, да го предизвикваме, да го насочим в вярната посока, за не бъдат те на улицата, пред телефоните и компютрите, а когато ги употребяват, това да в помощ на тяхното развиване. В момента изготвяме и креативна стратегия, която ще бъде оповестена. Стартираме и конкурс, който ще продължи в границите на месец. В основата му е да предизвикваме децата да интерпретират признака на града “, сподели Христина Шопова. Тя разясни, че в самодейността могат да вземат участие деца на разнообразни възрасти, а творбите ще бъдат подредени в специфична галерия в изложба „ Свети Лука “. Заместник-кметът добави, че създателите на творбите ще бъдат подтиквани, като ще има опция творбите да бъдат закупени на алегорични цени.„ Ще създадем и Художествен съвет. В момента водим диалози с хора от цялата страна. Ролята на Съвета е да изготвя креативен стратегии, да стимулира решения във връзка с децата. Целта е да отсяваме най-големите гении и те да бъдат подпомагани още по-добре и от Общината, и освен “, сподели заместник-кметът Христина Шопова.
По време на събитието бе проведен и моден коктейл, а гостите се любуваха на новоподредена експозиция в Дом на младостта.
Обновеното пространство на някогашния Младежки дом се употребява за богат набор от артистични, обществени и обществени събития. Дом на младостта отвори порти през месец юни тази година, когато бе открит публично от кметът доктор Атанас Камбитов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР