Благоевград. Общинските съветници в Благоевград приеха предложението на кмета д-р

...
Благоевград. Общинските съветници в Благоевград приеха предложението на кмета д-р
Коментари Харесай

Благоевград: По предложение на кмета Атанас Камбитов Общинският съвет прие детските градини да приемат по-голям брой деца

Благоевград. Общинските съветници в Благоевград одобриха предлагането на кмета доктор Атанас Камбитов за съставяне на първа и втора възрастови групи в общинските детски градини с по-голям брой деца от избрания в нормативните документи, само че не повече от 28, оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград. Целта е родителите да бъдат улеснени и да бъде задоволено желанието им за посещаване на съответно детско заведение. Към момента на територията на община Благоевград има 13 детски градини с 26 първи групи.
Анализи сочат, че в последната година се следи наклонност за завръщане на млади фамилии от чужбина с деца, подлежащи на наложителна предучилищна подготовка. Към сегашния миг в детските градини на община Благоевград няма свободни места за банкет, а в това време има подадени молби от родители. По тази причина беше признато предлагането съставяне на трета и четвърта възрастови групи в общинските детски градини с по-голям брой деца от избрания в нормативните документи, само че не повече 30. С направените промени се цели да не бъде позволено да остават деца отвън детските заведения.
По време на постоянно съвещание на Общински съвет – Благоевград бе призната и обновен лист със средищните учебни заведения в община Благоевград за 2017/2018 година. На територията на община Благоевград 6 учебни заведения дават отговор на условията и ще одобряват 258 възпитаници от дребните обитаеми места.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР