Благоевград. Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов откри пътуващата изложба

...
Благоевград. Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов откри пътуващата изложба
Коментари Харесай

Благоевград: Областният управител Бисер Михайлов откри пътуващата изложба „140 години от Учредителното събрание и приемане на Търновската конституция“

Благоевград. Областният шеф на Благоевград Бисер Михайлов откри пътуващата галерия „ 140 години от Учредителното заседание и приемане на Търновската конституция “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . Събитието се състоя от 11.00 часа във фоайето на Община Благоевград като входът беше свободен за жителите и гостите на регионалния град. На откриването участваха: регионалният шеф Бисер Михайлов и зам. регионалните шефове Иван Стоянов и Антоанета Янчева, кметът на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов, Даниела Савеклиева, депутат и регионален координатор на Политическа партия ГЕРБ – Благоевград, както и депутатите Стефан Апостолов, Георги Динев, Александър Мацурев и доктор Емил Тончев, представители на културни институции и жители.
По време на откриването Бисер Михайлов сподели, че експонатите ще бъдат разполагаем за искащите да ги видят до 25 януари. „ Пътуващата галерия е по самодейност на Народното събрание и Държавна организация „ Архиви “, сподели регионалният шеф. Той уточни, че Областна администрация – Благоевград е съорганизатор на събитието, отдадено на 140-годишнината от провеждането на Учредителното заседание, приело Търновската конституция на 16 април 1879 година. Бисер Михайлов добави, че в пътуващата галерия са показани 40 експоната, разказващи исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното заседание, портрети и документи за тяхната активност, моменти от работата върху Търновската конституция, както и развиването на конституционния развой на фона на историческите събития, които го следват. Той изрази вяра, че повече жители и посетители на града да посетят изложбата през идващите дни.
Денис НИКИФОРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР