Благоевград. На 5 октомври 1912 г. Горна Джумая и Пиринска

...
Благоевград. На 5 октомври 1912 г. Горна Джумая и Пиринска
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов: На 5 октомври 1912 г. Горна Джумая и Пиринска Македония застават на своето достойно място - в свободна България

Благоевград. На 5 октомври 1912 година Горна Джумая и Пиринска Македония застават на своето почтено място - в свободна България. Това сподели кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов по време на Тържествената сесия на Общински съвет – Благоевград, която се организира във връзка освобождението на града, което става факт преди 105 години, при започване на Балканската война, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . По думите му в историята на нашия народ има доста славни дати, без които не можем, и 5 октомври е една от тях.
„ Благоевград чества своето избавление два пъти. Веднъж на 3 март, а по-късно - на 5 октомври, по тази причина за нас днешният ден е равносилен на това, което е 3 март за цяла България “, сподели още кметът доктор Атанас Камбитов. Той добави, че през днешния ден е ден, в който с съображение и горделивост можем да приказваме за силата и смелостта на нашия народ.
„ Това е ден, в който би трябвало да запазим минута безмълвие за героите на България, да сведем глава и да се преклоним пред техния героизъм. Трябва да застанем на колене пред тези, които не паднаха на колене, а извоюваха нашата независимост по време на Балканската война “, акцентира доктор Атанас Камбитов. Той съобщи, че в никакъв случай не би трябвало да забравяме каква е цената на свободата.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР