Благоевград. Лятно училище по проект Обучение за наблюдение на Земята

...
Благоевград. Лятно училище по проект Обучение за наблюдение на Земята
Коментари Харесай

Благоевград: Лятно училище по проект „Обучение за наблюдение на Земята в българските средни училища“ бе открито в VII СУ „Кузман Шапкарев“

Благоевград. Лятно учебно заведение по план „ Обучение за наблюдаване на Земята в българските междинни учебни заведения “ започва през днешния ден в VII СУ „ Кузман Шапкарев “. Сред формалните посетители на събитието бяха заместник-кметът по просвета и филантропични действия на Благоевград Христина Шопова и инж. Василиса Павлова - старши специалист в Регионалния инспекторат по обучение. Инициативата бе открита от шефа на образователното заведение Лилия Стоянова, проф. днт Гаро Мардиросян и доцент доктор Лъчезар Филчев. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград .
VII СУ е едно от шестте учебни заведения в страната, които вземат участие в плана, създаден от Института по галактически проучвания и технологии към Българска академия на науките. В рамките на пет дни участниците ще имат опция да се срещнат с теоретичните основи на наблюдението на Земята от Космоса, технологиите GNSS, GPS и Galileo. Освен това учениците научат за методите за предварителна обработка и подредба на сателитни изображения, както и приложението на методите и данните от наблюдението на Земята при проучване на климатичните промени и екосистемните услуги. Основните цели на събитието са иницииране на нови хрумвания и основаване на мрежа за съдействие, както и адресиране на характерни потребности в образованието по естествени науки и мястото на образованието по наблюдаване на Земята от Космоса в българското приблизително учебно заведение. Лятното учебно заведение ще продължи в границите на пет дни. Лектори в самодейността са проф. днт Гаро Мардиросян, проф. дн Димитър Димитров, доцент доктор Лъчезар Филчев, доктор Йоанис Манакос, проф доктор Райнер Ройтер. На 13 септември в постройката на община Благоевград ще се организира уъркшоп. Основните цели на събитието са иницииране на нови хрумвания и основаване на мрежа за съдействие, както и адресиране на характерни потребности в образованието по естествени науки и мястото на образованието по наблюдаване на Земята от Космоса в българското приблизително учебно заведение. В края на самодейността всички възпитаници, взели присъединяване в плана ще получат документи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР