Благоевград. Конкурс, под надслов С България в сърцето, събра десетки

...
Благоевград. Конкурс, под надслов С България в сърцето, събра десетки
Коментари Харесай

Благоевград: Патриотичен конкурс за ученици се проведе в града

Благоевград. Конкурс, под надпис „ С България в сърцето ”, събра десетки възпитаници, преподаватели и жители в залата на Регионалния исторически музей в Благоевград, оповестиха от пресцентъра на Общината. Надпреварата се провежда от културната институция, Община Благоевград и Регионалното ръководство на образованието. Поетичният рецитал на родолюбива тема е отдаден на 24-ти май и сплоти образователните заведения в града. 15 учебни заведения дефинираха по един собствен възпитаник, като всички участници бяха от пети до десети клас и се показаха със стихотворение. Те бяха оценявни от петчленно жури с ръководител Юлиана Христова-старши специалист по български език и литература в РУО.
Всички произведения бяха с акцент върху България, българския език, просвета и националност. Учениците очароваха присъстващите с възприятието и с ентусиазма, с които показаха определените от тях стихотворения. Първото място завоюва Джулия Секулова от Шесто СУ „ Иван Вазов ”, която рецитира творба на Божидар Божилов. Тя получи книги, грамота и спомагателни награди. Нейните съученици от класа ще могат да посетят един път музея гратис, а за нея свободният вход е за една година. За победителката бе осигурна и парична премия от 100 лв..
Второто място журито отреди за Зара Милушева, а третото – за Христина Цонкова от Езикова гимназия „ Акад. Людмил Стоянов “. Участниците получиха книги и грамоти. „ Благодарим за поддръжката на Община Благоевград, надяваме се този конкурс да стане годишен ”, споделиха след награждаването и уредници, и участници.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР