Благоевград. И в последния ден на кампанията Чист и зелен

...
Благоевград. И в последния ден на кампанията Чист и зелен
Коментари Харесай

Благоевград: Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ привлече стотици поддръжници, които се включиха активно и почистиха избрани от тях терени

Благоевград. И в последния ден на акцията „ Чист и зелен Благоевград! От нас зависи! “ поданици на града се включиха интензивно и почистиха определени от тях терени. Това оповестиха от Общината . Те обгърнаха региони както в централна градска част, по този начин и в кварталите. Кампанията започва на 6 април и продължи на 7,13 и 14 април. Инициативата, която минава под патронажа на кмета доктор Атанас Камбитов, притегли стотици поддръжници. В продължение на два уикенда те интензивно се включиха в проявата, като почистиха своите дворове, междублокови пространства и определени от тях терени. В почистването участваха и кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов, дружно със заместник-кметовете и представители на общинска администрация.
Тази заран заместник-кметовете на Благоевград Иво Николов, Зорница Кралева и инж. Емилия Тунева, дружно с поданици на Благоевград почистиха пространството към езерото на парк „ Бачиново “. Учители и родители обгърнаха региони към детските заведения в Благоевград.В двора на ДГ „ Първи юни “ в квартал „ Струмско “ засадиха растителност и пребоядисаха част от оборудванията за игра.
Активно присъединяване взеха и дамите от Съвет на дамите, заедни със заместник-кметът Христина Шопова, като с помощта на техния труд, дворът на болничното заведение в Благоевград към този момент е по-приветливи място.
И през двата уикенда, на разнообразни места в града бяха ситуирани шатри, на които доброволците получаваха помощни материали за разчистване и разсад, обезпечени от Община Благоевград, „ Еко Партнърс “, „ Метро “ и Mr. Bricolage. Идеята е акцията да се трансформира в обичайната.
Финал на акцията ще бъде подложен през днешния ден в 16.00 часа на площад „ Македония “. Тогава ще бъдат наградени и дейни участници в акцията, които ще получат ваучери за пейки. Освен награждаването е квалифициран и концерт. В него присъединяване ще вземат Вокално студио „ Фа диез “, Балетна Школа „ Кроазе “, Воклана група „ Мая “, КСТ „ Импулс “, Търговска колегия „ Силвана денс “, Танцов клуб „ Блясък “, Денс център „ Де жа вю “, БФ „ Астра “. Финалът ще бъде подложен от клоуни към школата на Юлия Дживдорска към ЦЛТРБ.
Кампанията „ Чист и зелен Благоевград! От нас зависи! ” цели да възпита отговорност към опазването на околната среда, обич към природата и нейното запазване и поддържане. Събраните боклуци, оставени до контейнерите, се извозват от „ Еко Партърс “ и „ Биострой “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР