Благоевград. Десетки възпитаници на Второ основно училище Димитър Благоев“, студенти

...
Благоевград. Десетки възпитаници на Второ основно училище Димитър Благоев“, студенти
Коментари Харесай

Благоевград: Десетки ученици и студенти от специалност „Българска филология“ се включиха в кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“

Благоевград. Десетки ученици на Второ главно учебно заведение „ Димитър Благоев “, студенти от компетентност „ Българска лингвистика “ към ЮЗУ и някогашни възпитаници на II ОУ се включиха през днешния ден в акцията „ Написаното остава. Пиши вярно! “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Инициативата е на Института за български език „ Проф. Любомир Андрейчин “ при Българската академия на науките. Кампанията има за съществена цел да притегли вниманието на учениците и родителите, законодателите, медиите, експертите-учители, откриватели, академични преподаватели, институциите, свързани с образованието, към голямото значение на образованието и науката за развиването на обществото.
Събитието се организира в цяла България.
Старши преподавател по български език и литература Светла Борисова към Второ главно учебно заведение „ Димитър Благоев “ съумява за поредна година да притегли възпитаници, отличници по български език и литература да се включат в акцията „ Написаното остава. Пиши вярно! “ в Благоевград.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР