Благоевград. Ден на отворените врати ще се проведе в Дневния

...
Благоевград. Ден на отворените врати ще се проведе в Дневния
Коментари Харесай

Благоевград: Ден на отворените врати ще се проведе в Дневния център за възрастни хора с увреждания

Благоевград. Ден на отворените порти ще се организира в Дневния център за възрастни хора с увреждания в Благоевград. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пирин от обществената институция, която се намира на улица „ Славянска “ 42. Инициативата е част от програмата на Община Благоевград за отбелязването на Световния ден на психологичното здраве – 10 октомври. В рамките на три дни за потребителите на обществените услуги от общината – потребителите на Защитени жилища, Дневен център за възрастни хора с увреждания, Дневен център за възрастни с увреждания „ Светлина, Дневен център за деца с увреждания и Център за обществена рехабилитация и интеграция бяха готови спортни и развлекателни мероприятия, като и посещаване на град Берово.
Отбелязването на Ден на психологичното здраве стартира на 10 октомври през 1992 година като годишна демонстрация на Световната федерация за психологично здраве с поддръжката на Световната здравна организация.
Целта на Световния ден на психологичното здраве е да насочи вниманието на обществото към психологичните проблеми, да провокира публични полемики по проучването, предварителната защита и лекуването и да редуцира разпространяването на депресивни разстройства, шизофрении и други психологични разстройства.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР