Благодарствено писмо от министър-председателя на Унгария Виктор Орбан получи българският

...
Благодарствено писмо от министър-председателя на Унгария Виктор Орбан получи българският
Коментари Харесай

Орбан с благодарствено писмо до Джамбазки за подкрепата му за Унгария

Благодарствено писмо от министър-председателя на Унгария Виктор Орбан получи българският евродепутат Ангел Джамбазки. Писмо са получили и всички европейски представители, дали своят вот против глобите за Унгария. В писмото унгарският министър председател благодари на Джамбазки за изразената позиция против налагане на наказания на Унгария и поддръжката за тезата „ Европа на отечествата “.

Бих желал да изразя своята признателност за Вашата поддръжка по време на гласуването на отчета за обстановката в Унгария, което се организира в Европейския парламент на 12 септември. Вярвам, че този отчет е присъда против Унгария и унгарския народ. Той освен е основан на политически клевети и фактологически неточности, само че и ползва двойни стандарти и по този метод подкопава доверието и честността на Европейския парламент и на европейските институции като цяло, написа в писмото си Виктор Орбан.

Премиерът на Унгария декларира, че прави оценка поддръжката на Ангел Джамбазки за  националния суверенитет и солидарността по време на гласуването. Орбан твърди, че Унгария няма да се поддаде на изнудване от бранителите на миграцията, макар позорните офанзиви против страната му.

Припомняме, че българският евродепутат Ангел Джамбазки изрично се разгласи срещу отчета за Унгария, който може да наложи наказания към страната според член 7 от Договора за Европейския съюз. Това значи, че Унгария може да бъде лишена от право на глас в Съвета на Европейски Съюз. Джамбазки реагира по същия метод преди месеци и когато Европейска комисия стартира наказателна процедура против Полша със същите претекстове.

Ангел Джамбазки гневно пази позицията на българската политическа мощ, която съставлява – Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване, а точно, че Европейският парламент не трябва да се меси във вътрешната политика по сигурността на страните членки на Съюза и никога не трябва да постанова наказания на страните, които следват националната си политика за отбрана на границите си и по възпрепятстване на опитите за налагане на така наречен „ мигрантски квоти “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР